Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 20.10.2015 18:00  26304
SirinHmmm, tak to vypadá zajímavě!
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.10.2015 17:54  26303
tak jsem zjistila, že jeden recept na crumble už jsem měla uložený. Jen bych tam příště dala míň čokolády

Jablečný crumble s perníkem a čokoládou

Na 4 porce potřebujete: 4 kyselejší jablka, 100 g třtinového cukru, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g perníku na strouhání, 100 g strouhanky, 50 g másla, zakysanou smetanu

Postup: Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Přidejte 40 g cukru, polovinu čokolády nastrouhané na hrubém struhadle a promíchejte. Směs dejte buď do malých zapékacích mističek, nebo do jedné velké. V robotu smíchejte nastrouhaný perník, strouhanku, zbylý cukr, čokoládu a máslo a propracovávejte, dokud hmota nebude lehce drobivá. Touto drobenkou zasypte jablečnou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 20–25 minut, dokud povrch nebude krásně křupavý. Upečené crumbly podávejte se zakysanou smetanou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 18:55  26302
zblunceDýňové kyselo jsem zkusila, výsledek super! Ale při vaření jsem si pořád nebyla jistá co z toho vyleze:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 18:54  26301
kaštany:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.10.2015 15:59  26300
Orechy nebo kastany?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2015 15:59  26299
padají nám tu jedlé ořechy, nějaký tip krom pečené klasiky?:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.10.2015 15:56  26298
bruslaDik za recept na crumble. Bylo to dobrý, ale priste dam min cukru :-) A víc ořechů.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2015 07:14  26297
To byla tak typická ukázka nymbursko poděbradské povahy! Kastování, buranství, místní mafie, všechno to tam bylo :)
scalex Scalex 9.10.2015 21:44  26296
Trochu od věci, ale jestli se náhodou koukáte na kulinární reality show v televizi, tak mé rekapy českého MasterChefa a nové řady Ano, šéfe jsou k přečtení na Panáčkovi.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.10.2015 15:58  26295
nějaký tip co se zelenýma fazolkama kromě klasické přílohy a nakyselo (to nesnáším)?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.10.2015 15:52  26294
ještě tohle nevypadá špatně, ale pro moje potřeby je to zbytečně složité.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.10.2015 15:51  26293
Brusla dík, vyzkouším
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 7.10.2015 13:41  26292
SirinJá mám. Bylo to dobrý, ale příště dám míň cukru :)

http://fresh.iprima.cz/recepty/jablecny-crumble
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.10.2015 12:52  26291
dneska jsme delali vyborne madarske dynove kyselo :-) skvele, kdyz nevis co s dyni :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.10.2015 12:28  26290
Vyzkoušenej nemám, ale crumble je ovoce s drobenkou ne? Drobenka je máslo, cukr a polhr. mouka. Jablka bych oloupal a osladil.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt