Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 25.12.2015 12:31  26371
To je zajimava myslenka s tema orechama... Je fakt, ze isem je mela jemnejsi nez obvykle.
aiwai Aiwai alea acta es 24.12.2015 22:59  26368
Ja pecu z normalni hladke a moje tchyne co pece i na prodej to same. Jen jednou se mi hdrobilo testo na rohlicky a problem byly premlete orechy.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2015 22:03  26367
phannyjá nic podobného nekoupila už roky, já jedu v másle, někdy sádle (zas tolik nepeču)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 24.12.2015 19:11  26366
Delam z masla. Je potreba si koupit mouku na jemny pecivo, akorat z hlavy nevim to oznaceni. Bejva to T plus nejaky cislo. Lisi se obsah lepku, ale i velikost castic, jak je namleta.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2015 17:19  26365
SirinRaději trans mastné kyseliny? On totiž žádný rostlinný tuk pevný při pokojové teplotě v Evropě neroste.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.12.2015 16:58  26364
margarín spíš okrajově, vede máslo. Ale jedno cukroví mám ze zbytků, máslo-sádlo-hera, myslím, že to padlo do ořechů a dobrý:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2015 12:25  26363
phannyjá mám pozu proti palmovýmu oleji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.12.2015 10:56  26362
phanny [26361]: Já peču z Jihočeského másla.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2015 10:52  26361
Vy co se vám nevedlo cukrovíNeděláte ho z hery/margarínu? Ono se totiž u všech margarínů změnilo složení. Přestaly se používat ztužené hydrogenované oleje (sajrajt) a nahradil je palmový a kokosový tuk, takže se vlastnosti dost změnily.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.12.2015 23:18  26360
u mouky bych se tomu nedivila. ;o)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2015 23:18  26359
Nadmořská výška třeba... :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2015 23:02  26358
Brusla [26355]: Mně se to u rohlíčků dělo také a mouka byla odjinud. Se obávám, že v tom může hrát roli spousta faktorů. Třeba to, jak dobře jsi udělala těsto, jak byla mouka skladovaná v obchodě či u tebe (je v papíru, tak kolik pochytá vlhokosti)... Nevím, vymýšlím si, ale bůhví, co všechno na to může mít vliv. Nakonec jsem ty rohlíčky nějak dala dohromady a jsou výborné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.12.2015 22:59  26357
VinylHele strojek na těstoviny myslíš ten válečkový, nebo extruder?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.12.2015 22:58  26356
Vidíš, já z Lidl mouky upekl 350kg cukroví.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 23.12.2015 11:57  26355
Hladká moukaTak vám řeknu, že z hl. mouky z lidlu už nikdy žádný cukroví dělat nebudu!!! Moje blbost, že jsem si nesehnala nějakou, která je přímo na jemný pečivo. To byla katastrofa. Při pokusu vyválet váleček na rohlíček se to celý odvnitřku rozpadalo. Horor! Letos se mi to cukroví nějak nedařilo :-/

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt