Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.12.2015 09:29  26375
ScalexV čemkoliv, co se musí míchat při vaření (puding třeba), nebo se normálně musí dělat ve vodní lázni. Tady nastavíš 70° a jdeš dělat klidně něco jiného. Já v něm vařím třeba vanilkovou zmrzku. Další vžbirná věc je přihřívání při šlehání. Krémy dělám zásadně ze studeného másla z lednice. Naházím do robota máslo i puding, z lednice, rozšlehám do sraženého krému, na chvilku zapnu ohřev a vyšlehám do hladka :). Ale jestli bych ho využil doma, asi ne. Ale doma nemám žádnýho robota. Jinak cooking chef má podstatně lepší nerez metly a můj měl v příslušenství i food processor (ale ten je dost malej a plastovej) a výbornej nerezovej mixér.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.12.2015 02:20  26374
mně se letos z cukroví nepovedly podvodnice. A nechápu to, protože je peču už asi patnáct let, většinou z několika dávek, už jsem je zkoušela i na slano. A letos mi jedno těsto vůbec nevykynulo, a druhý sice jo, ale tak nějak se rozblemcalo, bylo třeba do něj pak přidat mouku, takže cukroví vůbec není tak křehký, a vůbec... Všechno ostatní cukroví dobrý, takže suroviny imho ok, jenom podvodnice velký fail :(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2015 09:44  26373
phannyStrojem na těstoviny myslím ty dva válečky, co udělají plát těsta.
scalex Scalex 27.12.2015 21:53  26372
Pořád přemýšlím, zda jít do Cooking Chefa nebo "jen" Majora Titanium... jestli ta varná část robota má smysl. Tj. jestli je přidaná hodnota toho, že to umí vařit, větší, než jen pohodlí v tom, že to nemusím překlápět z mísy do hrnce na plotně. Phanny, neměl bys nějaký příklad toho, v čem je Cooking Chef geniální a přínosný oproti kombinaci "nevařící Kenwood + sporák + hrnec"?
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 25.12.2015 11:31  26371
To je zajimava myslenka s tema orechama... Je fakt, ze isem je mela jemnejsi nez obvykle.
aiwai Aiwai alea acta es 24.12.2015 21:59  26368
Ja pecu z normalni hladke a moje tchyne co pece i na prodej to same. Jen jednou se mi hdrobilo testo na rohlicky a problem byly premlete orechy.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2015 21:03 - Oblíbené kluby (21:39) 26367
phannyjá nic podobného nekoupila už roky, já jedu v másle, někdy sádle (zas tolik nepeču)
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 24.12.2015 18:11  26366
Delam z masla. Je potreba si koupit mouku na jemny pecivo, akorat z hlavy nevim to oznaceni. Bejva to T plus nejaky cislo. Lisi se obsah lepku, ale i velikost castic, jak je namleta.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2015 16:19  26365
SirinRaději trans mastné kyseliny? On totiž žádný rostlinný tuk pevný při pokojové teplotě v Evropě neroste.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.12.2015 15:58  26364
margarín spíš okrajově, vede máslo. Ale jedno cukroví mám ze zbytků, máslo-sádlo-hera, myslím, že to padlo do ořechů a dobrý:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2015 11:25 - Oblíbené kluby (21:39) 26363
phannyjá mám pozu proti palmovýmu oleji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.12.2015 09:56  26362
phanny [26361]: Já peču z Jihočeského másla.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2015 09:52  26361
Vy co se vám nevedlo cukrovíNeděláte ho z hery/margarínu? Ono se totiž u všech margarínů změnilo složení. Přestaly se používat ztužené hydrogenované oleje (sajrajt) a nahradil je palmový a kokosový tuk, takže se vlastnosti dost změnily.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.12.2015 22:18 - Oblíbené kluby (21:39) 26360
u mouky bych se tomu nedivila. ;o)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2015 22:18  26359
Nadmořská výška třeba... :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt