Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:30  26458
a to to zahustí? Já mám obecně se zahušťováním omáček problém. Vždycky jsou moc řídké (teda kromě svíčkové tuhle ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 10:18  26457
Jj, my radi smetanovou, takze kelimek smetany.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:17  26456
a zahušťujete to nějak?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 10:17  26455
Ony to asi taky budou v prumeru tak nejak ty dve polevkove lzice, ale vetsinou to sypu rovnou z pikslicky - a masa muze byt kolik, pul kila asi :) Kazdopadne kdyz je malo, pridat se muze vzdycky, tuhle se mi zdala omacka nejak nevyrazna barevne, tak jsem tam jeste prisypla a taky to slo :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 10:07  26454
Tigotak zrovna od tebe jsem čekala přesnější určení ;o)

Koukala jsem, že minule jsem se držela receptu, kde psali jedna lžíce na celou slepici, což je oproti Vaňkovi asi docela málo.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 09:50  26453
Ankato je jasný, já jen potřebuju nějaký základ. Minule jsem jí tam dala málo, tak to tentokrát nechci přehnat ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.5.2016 09:49  26452
Ja nevim, sypu to tam od oka, podle toho, kolik je masa a pak vysledne omacky k nemu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2016 09:47  26451
Dělám ho tak nějak podle Vaňka a ten dává 2 polévkové lžíce.
Ale ono záleží na množství ostatních surovin, ne? Prostě podle toho, kolik děláš omáčky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.5.2016 09:45  26450
kolik asi papriky dáváte, když děláte kuře na paprice?
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 21:02  26449
kotleta-kalorická bombaKotlety osolit, opepřit, orestovat na sádle. Na pekáč dát hromadu cibule, zelené papriky a rajčat. Na to vrhnout orestované kotlety i s výpekem a zalít polovinou dávky šlehačky a péct. 10 minut před koncem zalít druhou polovinou šlehačky. Podávat s bramborovou kaší.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 19:35  26448
Ne, spíš se zdá, že je tam všechno musaka.
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 19:20  26447
Anka:-) Irskou kuchyň neznám, ale asi bude dost podobná anglické a tam je všechno "pudding" - a to teda fuj. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.5.2016 19:14  26446
Prostě každé mleté, které se peče ve vrstvě, je zřejmě musaka. Irové by asi dost nadávali :))
sven Sven ukaž člověku smrt a smíří se s horečkou 27.5.2016 19:09  26445
zblunce:-) to máš jako guláš, perkelt, tokáň, ragú ..... :-)
----------
Ale tuhle verzi "musaky" - když jinak nedáš :-), opravdu vřele doporučuji a příloha bramborová kaše, eventuelně chléb.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.5.2016 18:29  26444
muze to byt dobre, ale je to jako bys rikal svickova mrkvove polevce se smetanou :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt