Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2018 19:43  26621
Třeba tu nejobyčejnější sypanou někde v Penny. Ta bude lepit zaručeně.

Spíš řekni, na co konkrétně ji chceš.
brusla Brusla "Na západ jebu!" E. Kusturica 2.2.2018 13:47  26620
Ahoj, možná bych se měla zeptat spíš u vietnamců nebo japonců, ale asi to budete vědět :) Jakou rejži koupit když chci, aby lepila? Dík :-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.1.2018 23:02  26619
kvitko [26618]: Dostala jsem od Jeziska, ale zatim jsem do toho nestacila nakouknout.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2018 10:42  26618
Máte někdo Vaňka - Jednoduše&dokonale-kuře? Stojí za to? Případně neznáte obsah?.-)
ubi Ubi 3_33_33 - 2640 9.9.2017 11:27  26617
Pečené papriky s mletým masem
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.8.2017 00:27  26616
Díky za tipy!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 8.8.2017 18:11  26615
já od pečení chleba v pekárně ustoupila ... takže peču buď tenhle bez hnětení a nebo kváskový
scalex Scalex 8.8.2017 17:27  26614
Ad slanost - dá se řešit tak, že se v pozdějších fázích pečení potře pomocí mašlovačky horní část chleba hodně slanou vodou. Nebo alternativně se ta horní část chleba posype hrubou solí a kmínem.

Dát víc soli samozřejmě lze i přímo do těsta, pak tam většinou šoupnu navíc čajovou lžičku cukru, aby droždí mělo co žrát a líp to vyběhlo. Nebo jsem sůl přidával v té fázi, kdy mi pekárna pípá, že je čas případně přidat do těsta nějaké další ingredience (oříšky, semínka a tak). Vyzkoušej při každém pečení nějakou jinou variantu, jak tu směs z Lidlu povýšit, a uvidíš, co ti bude šmakovat nejvíc.

Jinak kmín si do té směsi přidávám, do těsta drcený, přinejhorším mletý, na povrch chleba pak celý.

Jo a protože často nakupuju koření od Antonína (link v záhlaví), hlavně úžasnou maďarskou papriku, která chutná a barví jak prase, tak si současně objednávám Chlebové koření. Je sice spíš určeno na vlastní kváskový chleba, ale dá se tím i dochutit kupovaná směs. Hlavní složkou je koření Černucha, dává to chlebu zajímavou příchuť.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.8.2017 00:21  26613
Někdo nějaký tip na chleba z domácí pekárny? Co přidat, jak upéct atd. Idea je směs z Lídlu, normální "selský" bílý chleba. Ale nebráním se moc ani vlastní směsi, pokud to budou ingredience sehnatelné na vesnici (u nás Lidl a Penny, v sousedním městě k tomu Albert a Kaufland).
Rád bych chleba slanější, ale to zas tak nenakyne, takže asi přidat droždí, taky mám rád dost kmínu, asi celý - nedrcený?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 9.2.2017 15:53  26612
https://www.panvicky.cz/portofino-hluboka-indukcni-panev-28cm.html
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 9.2.2017 15:50  26611
nashMy máme doma takové ten "sandwich" s kamenem na povrchu. Skvěle se udržuje, meje se skoro sám, vhodný i pro indukci (to bylo u nás zásadní). Nějaká italská značka, okolo 2 tisíc ...
nash nash poutník na cestě 9.2.2017 09:25  26610
Tefal už ne... :-) Asi zkusíme, tu litinu... po všem co jsem četl mi přijde univerzálnější.. u nás se dělá všechno od steaků až po palačinky...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.2.2017 19:42  26609
Měl jsem nerez, litinu i černý plech, ale nejlepší je stejně Tefal :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2017 17:38  26608
Nerezovou 32 cm mám už tak 10 let a furt jak nová, těžká jako blázen, asi 2 cm dno, ideální hlavně na opečení masa při vysoké teplotě. nerez se rozpálí na vyšší teplotu než povrch, takže je to někdy trochu tricky. Asi přijde na to co nejčastěji děláš.
nash nash poutník na cestě 5.2.2017 21:21  26607
Dotaz - pánevA je to tu... čas na novou pánev. Po zkušenostech už nic s povrchem.
Dle vašich zkušeností, je lepší ocelová nebo litinová?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt