Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 26.7.2006 19:10  5230
Scalex [5219]: Už jsem několik utopenců vyzkoušel. Ale jaksi nebylo štěstí na ty pravé. Nejlepší byli asi ty z Makra. Bohužel nevím od koho byli. Nakládané hermelíny moc nemusím tam ti neporadím. Ale teď jsem měl nakládané speciality od sýrařské firmy z Břeclavi. Vozí to po růýných jarmarcích a to bylo dost dobré. Tím určitě chybu neuděláš.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 26.7.2006 16:44  5229
v posledním Apetitu je cibulovo-rybízové čatní
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.7.2006 16:44  5228
evelyntenký lehký pánve vůbec se na sporácích rády kroutívají .. tedy aspoň na sklokeramice
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.7.2006 16:43  5227
gotregtý jo, to si měl říct na jaře, u nás v krámě se zelený rajčata prodávaly. Měly bejt teda jako za červený, ale to byla bída! A za neuvěřitelných 69,- za kilo.
scalex Scalex 26.7.2006 16:42  5226
To není otravování, to je diskuze. 8^) Já si v tomhle klubu taky nechávám často radit, nicméně stejně to pak skončí u toho, že mi to buď chutná nebo nechutná a jsem na tom tedy stejně, ať mi žvanec poradí kýsi Lopušák nebo kuchařská kniha.

Nemohu žel poradit ničeho jiného. Já si zelená rajčata opatřuji u rodičů (v době, kdy jsou ta rajčata k dispozici), případně si jimi nechám rovnou vyrobit čatní podle svého Gustáva.
gotreg 26.7.2006 16:33  5225
taky pravda
omlouvám se, že jsem otravoval
scalex Scalex 26.7.2006 16:31  5224
gotreg: k čemu jsou ti osobní chutě někoho jiného? Já se můžu koprovky ujíst k smrti a manželka po ní zvrací. Nakonec je stejně vždycky nejlepší vyzkoušet vše na vlastní hubu (v malém množství, nemusíš hned dělat velkoobchodní balení).
gotreg 26.7.2006 16:26  5223
mama mia, z internetu si stáhnu receptů 3.658 a ješě to nebudou všechny. Proto se ptám na osobní chutě a preference, jinak bych se uchaneyoval k smrti a jetšě to nedokázal sníst ):-))
díky
scalex Scalex 26.7.2006 16:21  5222
gotreg [5221]: ten link na Dadalovu kuchařku není v záhlaví jen tak z plezíru. 8^)

Indická čatní

Případně na této stránce je ještě zázvorové čatní, ale na můj vkus je dost ostré.
gotreg 26.7.2006 16:14  5221
že vás přerušuju, nemáte někdo recept na dobré čatný (chutney)?
Já znám vynikající, leč je k tomu třeba zelených rajčat (tedy nezralých) a ty mi současný kapitalistický svět nedokáže nabídnout ):-(
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 26.7.2006 16:13  5220
manka [5215]: Vaří (přítel) a je pořád pěkná :-) Zato tefalka která je o malounko lehčí mi přijde, že se mírně zkroutila, nesedí na sporáku rovně.

Scalex [5216]: Jsme na tefal opatrní, nemáme doma drátěnku :-)
scalex Scalex 26.7.2006 16:07  5219
Máte někdo zkušenost s kupovanými utopenci či nakládaným sýrem? Já si je tedy samozřejmě nakládám sám, ale kolega tuhle v jakémsi marketu koupil pětilitrovou láhev utopenců nebývale vysoké kvality, takže si říkám, že kdyby se třeba nečekaně uspořádávala nějaká párty (pod pojmem párty si představuju žranici, nikoli diskotéku) a nebylo zrovna nic naloženo, tak by se dalo uchýlit ke kupovaným lahůdkám... Tak se táži, má-li někdo z vás tyhle věci nějak zmapované... 8^)
scalex Scalex 26.7.2006 15:25  5218
Já jsem zastáncem těžkých pánví, lehkým tak nějak nedůvěřuju... Teda chápu, že pro křehké žínky je vopruz tahat se s tříkilovou pánví...
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 26.7.2006 15:19  5217
sou ty lehoučký teflonky kvalitní??nebo sou lepší ty těžší?:-))
scalex Scalex 26.7.2006 15:11  5216
Evelyn: s pánví od Tescomy nebyl problém, dokud jsem poctivě používal jen dřevěné špachtličky a pánev jsem umýval houbičkou. Jednou jsem se zapomněl, obracel jsem flákotu kovovou vidličkou a štrejchanec v povrchu byl na světě (a postupem času se dál rozšiřoval). Vše pak jednou dorazila tchýně, když se u nás pustila do nádobí a nekompromisně vzala na pánev drátěnku.

K Tefalce takhle opatrný být nemusím a to mi slouží mnohem víc let. Až zas budu někdy kupovat pánev, tak jedině Tefal.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt