Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 28.7.2006 15:09  5261
musi sa spotrebovat do 3 hodin alebo v sokeri zachladit a potom sa da podavat aj dlhsie ale myslimz e v ziadnom pripade druhy den
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 15:05  5260
uvajojo, taky se těším:-) Nedávno jsme se bavili o tom, jak v restauracích se musí jídlo spotřebovat do pár hodin od uvaření, a třeba guláš je přitom nejlepší až druhej den. Nevíte jak tyhle spory, když se to začlo zavádět skončily? Jestli u takových jídel je to výjimka?
uva 28.7.2006 14:59  5259
jestli zbyl, tak počkej jaký bude zítra, až se hezky rozleží...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 14:55  5258
tak guláš se mi napoprvé celkem povedl bych řekla, hustej, masíčko se rozpadá, lehounce pálivej .. akorát mi přišlo, že mu něco chybí a nevím co .. teď už mi to zas nepřijde. Dala jsem tam i česnek i ždibek majoránky. Já česnek a majoránku miluju:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.7.2006 13:20  5257
kvitkona guláš cibuli hodně osmažit - nespálit, ale hodně do hněda udělat - dává potom barvu a vůni i tomu guláši.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 11:21  5256
thegenkoninu bych asi vědomě nesnědla ... ale našla jsem ten recept od Růžičkový, koninu tam nedává, ale dává směs tří mas - hovězího, vepřovýho a skopovýho.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 28.7.2006 09:59  5255
Já do hovězího cmrdnu vždycky trochu červenýho vína.

Ke konině bych dal krom cibule i hodně česneku.
scalex Scalex 28.7.2006 09:18  5254
kvitko: ten rum je fígl zkušených hospodských kuchařů (koneckonců, ať se člověk doma snaží jak chce, ten pravý hospodský guláš je stejně pořád o fous lepší). Až někdy budeš mít doma rum, tak to zkus. 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 09:16  5253
a co třeba protlak nebo rajče, přidává se? To už by ale asi nebyl klasickej guláš, že?
scherie 28.7.2006 08:57  5252
Jo jo,recept od mojí maminy na guláš začíná: kolik masa,tolik cibule:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 08:54  5251
sirinjojo, cibulí šetřit nebudu. Mám dokonce někde recept z kuchařky Heleny Růžičkové na guláš ala Anna Urbanová - podle toho seriálu, tam dává cibule stejně jako masa. Akorát to maso je koňský tuším, to dávat nebudu:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.7.2006 08:51  5250
kvitkoa cibule se tam dává víc než masa ;o) Pro nás, kteří cibuli nejíme, je gulášek lahůdka ;o))) ( no hlavně, když v tom není vidět ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 08:43  5249
scalexjo, o uzený paprice jsi už tady psával. Rum zrovna doma nemáme, ten zkoušet nebudu. Papriku tam hodím normální syrovou ještě navíc, to mi v guláši chutná.
scalex Scalex 28.7.2006 08:30  5248
kvitko [5243]: Když už se guláš dodělává, tak než projde posledním varem, dávám do něj trochu rumu. Ne moc, aby guláš nenasládl. Jinak ano, hodně záleží na kvalitní paprice, jak píše Scherie. Já jsem nakonec přešel na uzenou papriku (viz www.koreni.cz) a guláš s ní mně osobně přijde nejlepší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 08:11  5247
scheriedlouho a dlouho, to je jak dlouho? Tipla bych tak kolem tří hodin.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt