Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
uva 28.7.2006 14:15  5263
jestli si to dobře pamatuju, tak ze shokeru se omáčka mohla použít i druhý den a maso snad do 3 dnů
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 14:12  5262
nenuferhm, tak je to tak. To je hrozná škoda. Myslím, že se někde i diskutovalo, že u guláše apod. se vlastně nedá určit přímo doba, kdy je hotovej díky tomu uležení, takže ty tři hodiny by se nedaly od čeho přesně počítat ..
nenufer 28.7.2006 14:09  5261
musi sa spotrebovat do 3 hodin alebo v sokeri zachladit a potom sa da podavat aj dlhsie ale myslimz e v ziadnom pripade druhy den
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 14:05  5260
uvajojo, taky se těším:-) Nedávno jsme se bavili o tom, jak v restauracích se musí jídlo spotřebovat do pár hodin od uvaření, a třeba guláš je přitom nejlepší až druhej den. Nevíte jak tyhle spory, když se to začlo zavádět skončily? Jestli u takových jídel je to výjimka?
uva 28.7.2006 13:59  5259
jestli zbyl, tak počkej jaký bude zítra, až se hezky rozleží...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 13:55  5258
tak guláš se mi napoprvé celkem povedl bych řekla, hustej, masíčko se rozpadá, lehounce pálivej .. akorát mi přišlo, že mu něco chybí a nevím co .. teď už mi to zas nepřijde. Dala jsem tam i česnek i ždibek majoránky. Já česnek a majoránku miluju:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.7.2006 12:20  5257
kvitkona guláš cibuli hodně osmažit - nespálit, ale hodně do hněda udělat - dává potom barvu a vůni i tomu guláši.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 10:21  5256
thegenkoninu bych asi vědomě nesnědla ... ale našla jsem ten recept od Růžičkový, koninu tam nedává, ale dává směs tří mas - hovězího, vepřovýho a skopovýho.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 28.7.2006 08:59  5255
Já do hovězího cmrdnu vždycky trochu červenýho vína.

Ke konině bych dal krom cibule i hodně česneku.
scalex Scalex 28.7.2006 08:18  5254
kvitko: ten rum je fígl zkušených hospodských kuchařů (koneckonců, ať se člověk doma snaží jak chce, ten pravý hospodský guláš je stejně pořád o fous lepší). Až někdy budeš mít doma rum, tak to zkus. 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 08:16  5253
a co třeba protlak nebo rajče, přidává se? To už by ale asi nebyl klasickej guláš, že?
scherie 28.7.2006 07:57  5252
Jo jo,recept od mojí maminy na guláš začíná: kolik masa,tolik cibule:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 07:54  5251
sirinjojo, cibulí šetřit nebudu. Mám dokonce někde recept z kuchařky Heleny Růžičkové na guláš ala Anna Urbanová - podle toho seriálu, tam dává cibule stejně jako masa. Akorát to maso je koňský tuším, to dávat nebudu:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.7.2006 07:51  5250
kvitkoa cibule se tam dává víc než masa ;o) Pro nás, kteří cibuli nejíme, je gulášek lahůdka ;o))) ( no hlavně, když v tom není vidět ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 07:43  5249
scalexjo, o uzený paprice jsi už tady psával. Rum zrovna doma nemáme, ten zkoušet nebudu. Papriku tam hodím normální syrovou ještě navíc, to mi v guláši chutná.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt