Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 31.7.2006 10:44  5276
Zapomněla jsem - prášek do pečiva se dává až nakonec :-).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 31.7.2006 10:43  5275
2 odměrky mouky, 1 odměrka cukru, 1/2 odměrky oleje, prášek do pečiva, 1-2 vajíčka - zamíchat, nalít na vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem). Poklást ovocem, posypat drobenkou, upéct, vychladit, sníst. :-))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 31.7.2006 10:27  5274
Merunkova buchtaPls poradte mi nejake (vase ozkousene a okolim pochvalovane;-) )recepty na buchtu s merunkama. Nejake nenarocne;-)))))
Diky!
scalex Scalex 31.7.2006 10:03  5273
Heřmánek: já do vaření uznávám jedině tuzemák a ti hospodští taky celý život do guláše nic jinýho nelijou. 8^)

Ale samozřejmě když je třeba nějaký zahraniční recept a do těsta či krému nějakého dezertu má jít rum, tak používám hnědý třtinový, je to vždy o dost lepší.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.7.2006 10:01  5272
Heřmánek Kubánskej rum do českýho guláše!!! :-))))
hermanek 31.7.2006 08:29  5271
RumJen pro upřesnění - máte na mysli pravej rum nebo tuzemák?
pavlajs pavlajs 28.7.2006 23:40  5270
phanny: :-DDD
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.7.2006 23:38  5269
Rum do gulášeZe zkušenosti vím, že hospodští kuchaři říkají, že přidávají do guláše rum aby ho mohli sami vychlastat :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.7.2006 23:35  5267
ScalexMyslím, že hospodští kuchaři přidávají do guláše či k jinému masu rum i proto, aby zaručeěn změklo. Aspoň takhle mi to kdysi jeden vysvětloval.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.7.2006 20:04  5266
Já chci Guláš... Mamí...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.7.2006 19:02  5265
Trvanliost hotovekŠokér je věc, která zchladí uvařený guláš z 95°C na 2°C během maximálně 90 minut. Výsledný produkt je fakticky sterilní a v lednici může být klidně i 7 dní. Pokud se ohřeje, tak v teple může být maximálně 3 hodiny. Ale není problém uvařit 200 porcí, zchladit a každý den si odebrat jen 50 a ty ohřát a vydávat.
Tohle opatření na kvalitě hotovek pouze přidalo. Dříve se to totiž dělalo tak, že se uvařilo 200 porcí,¨5 hodin to bylo ve vodní lázni a co zbylo se dalo do lednice a druhej den zase všechno ohřát... atp. Prasárna, doma by to nikoho ani nenapadlo.
scalex Scalex 28.7.2006 15:40  5264
kvitko [5258]: No co by tomu chybělo? Přeci ten rum! 8^)
uva 28.7.2006 15:15  5263
jestli si to dobře pamatuju, tak ze shokeru se omáčka mohla použít i druhý den a maso snad do 3 dnů
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2006 15:12  5262
nenuferhm, tak je to tak. To je hrozná škoda. Myslím, že se někde i diskutovalo, že u guláše apod. se vlastně nedá určit přímo doba, kdy je hotovej díky tomu uležení, takže ty tři hodiny by se nedaly od čeho přesně počítat ..
nenufer 28.7.2006 15:09  5261
musi sa spotrebovat do 3 hodin alebo v sokeri zachladit a potom sa da podavat aj dlhsie ale myslimz e v ziadnom pripade druhy den

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt