Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 7.8.2006 11:38  5302
kvitkoVe Španělsku z nich dělali takové placky smažené, chutnalo to jako bramborák a jak je jinak moc nemusím, tak sem se po tom mohla utlouct;-)
scherie 7.8.2006 11:20  5301
Z fazolek salát:povařit v osolené vodě,nakrájet,přidat salám,vajíčko, cibulku, zálivku z hořčice+jogurt+pepř+sůl (případně podle chuti dodělat), dát vychladit.Docela to jde a nepřipomíná to onu omáčku z jídelny.
lumyska 7.8.2006 11:09  5300
My děláme fazolky jako normální přílohu - podusíme, zakápnem citronem, přisladíme, přisolíme (dle chuti) a zaprášíme moukou (ale jen lehoučce), aby to udělalo takovou tu světloučkou (musím použít to slovo) omáčku. Já to ale dělám bez té mouky, pže je to tak dietnější.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.8.2006 10:59  5299
kvitkonech je lehce osmazit a okoren korenim na grilovanou zeleninu a pouzij do salatu nebo jako prilohu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.8.2006 10:29  5298
matina toto jsem psala, že mám trauma ze školní jídelny:-)

nenufer: jo, do polívky je přidat jsem uvažovala, asi to tak dopadne, protože fakt nevím, co jinýho (krom té omáčky) se s tím dá dělat. Ještě jako příloha možná ..
mati 7.8.2006 09:41  5297
Usmažíš na másle cibuli, dáš fazolky, něcháš změknout, koření stačí harmonia chuti nebo sůl a pepř ( dle chuti ). Zaleješ smetanou, zahustíš a CHOTOFO. Podáváme s bramborem. Rychlý a celkem dobý :o)
nenufer 6.8.2006 19:26  5296
a čo takto polievku na kyslo?
Opražíš do sklovita jednu cibulku, zaprášiš to múkou, lyžičkou červenej papriky, opečieš a doleješ vodou. Rozmiešaš. Nasypeš fazulky, na drobnejšie kúsky nakrájané brambory a na koliečka párky. Necháš skoro uvariť. Spravíš zátrepku s kyslej smotany a hladkej múky, necháš prevariť múku. Pod¾a chuti dosoliť a dooctiť.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2006 18:22  5295
poraďte, co jde udělat se zelenýma fazolkama? Dostali jsme jich pytlík a já nevím co s nima. Hlavně ne omáčku, to mám trauma ze školní jídelny.
lumyska 6.8.2006 00:47  5294
Já takhle dělám "provensálské brambory" - brambory povařím, nakrájím na středně silné plátky a potřu olivovým olejem, do kterého jsem přidala koření (zelený pepř, tymián, oregáno, bazalku, rozmarýn), sůl a česnek (tuhle směs je třeba připravit kapánek dopředu a nechat v lednici tak cca hodinu odležet, aby se hezky smíchaly ty chutě). Peču v troubě na plechu a dle potřeby potírám oním olejem. Je to skvělá příloha k jehněčímu, ale i ke grilované zelenině.
scalex Scalex 5.8.2006 10:57  5293
Mimochodem, onehdá mi zbylo pár vařených brambor, tak jsem je nakrájel na tenčí měsíčky, posypal koření a vrazil do trouby, aby se pěkně propekly, vznikly z toho americké brambory bez slupky, ale chuťově to bylo zajímavé, zas něco trošku jiného, než když se pečou brambory syrové...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.8.2006 10:48  5292
Už mi bylo pomoženo, takže beru dotaz zpět a děkuju pavlajs...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.8.2006 10:30  5291
prosím o rychlou pomocJak se proboha dělají americké brambory? Pokud možno bez použití té spěšl směsi koření...
scherie 1.8.2006 08:54  5290
Foxkadělala jsem přesně ten samý:-))Já nehňácala,prstala jsem to roztáhla po plechu a taky je to jedlý:-)
hermanek 1.8.2006 07:59  5289
vinyl, scalexNo napadlo mě, že kubánskej rum do českýho guláše asi nebude ta pravá vychytávka, ale zblblá EU jsem se radši zeptala :-)

Meruňkovej koláč jsem tuhle hňácala tenhle:
2 hrnky polohr. mouky,
1 hrnek cukru
1 máslo
udělat drobenku, odebrat hrnek na pak, do zbytku
1 vajíčko, půlka prdopeč, 1 vanilkovej cukr, podle potřeby vlažný mlíko, udělat tekutý těsto
Nalít na vymazanej plech (vysypávám kokosem, ale to je jen taková zpovykanost ;-)), poklást meruňkama, posypat odloženou drobenkou, péct asi 20 minut při 180 stupních.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.7.2006 12:42  5288
gotregMně se to taky zdálo lákavý, dokud jsem to četla.. Když jsem to pak lepkavý hňácala na plech, tak už míň :-)).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt