Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 09:35  5342
Jeřabiny jsem vždycky přidávali do hruškového kompotu. Jinak jsme z nich nedělali nic. I v tom kompotu byly strašlivě kyselé.
uva 10.8.2006 09:33  5341
dotazDá se něco poživatelného vytvořit z jeřabin?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 09:31  5340
EveS tím želírovacím cukrem se ti nestane, že budeš mít z marmošky polévku :-).
nenufer 10.8.2006 09:23  5339
Evelyncca tak 300 g na kg ovocia
Zelirovaci cukor podla mna obsahuje este pektin a mozno aj nejake ine sragory. Mimochodom pektin mozes ziskat aj z nezreleho jablka :-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 09:20  5338
Nenufer [5337]: Jaké množství cukru obyčejného dáváš na množství ovoce?
A ještě, jaký je rozdíl mezi klasickým a želírovacím?
nenufer 10.8.2006 09:18  5337
EvelynKeby si robila marmeladu bez zelirovaiceho cukru tak si ju kapni na tanierik a nechaj vychladit, tak zistis ci ju uz mas dostatocne hustu.
Inak ja ju robim na klasickej hlbokej panvici, po malych mnozstvach a bez zelirovacieho cukru, len s obycajnym. Na tefonke sa nepripaluje a rychlo odparuje do potrebnej hustoty.
kokos kokos 10.8.2006 09:09  5336
Scalex [5334]: Jo takhle děláme i trnky. A je to mnohem lepší. A dokonce bych řekl, že se líp ty knedlíky dělají než na čerstvých.
mati 10.8.2006 09:06  5335
MondyHele, tak já to teda taky zkusím.....
Nic tím nezkazím ne?....maximálně tu marmeládu :o)
scalex Scalex 10.8.2006 09:02  5334
Evelyn [5326]: IMHO je lepší mrazit jen napůlené meruňky a ne celé knedlíky - přijde mi lepší udělat vždy knedlíky čestvé z mražených meruněk. Bláto z nich není. Zmrzlý půlky se daj rovnou do těsta a šup s nima do vody, žádný rozmražování...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 08:58  5333
Mondy: dík za tipy, skleničky si koupím :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 08:57  5332
EveSkladovat můžeš i v kuchyni, nemusí to být v chladnu.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 08:57  5331
matiFakt je to děsně jednoduchý :-))))))))))))).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.8.2006 08:56  5330
EveVšechno měkké mražené (ovoce, houby zelenina) musíš zpracovávat zmražené. V buchtách se voda vypeče, mražené ovoce do knedlíků je v pohodě, nic to neudělá.

Můžeš marmošku dát i do zavařovacích skleniček, ale je zbytečné mořit se s víčkováním hlavou. Podle mých zkušeností se dají koupit i skleničky se šroubovacími víčky.
mati 10.8.2006 08:54  5329
knedlíkyTo můj přítel má nejraději kynutý ovocný knedlíky BEZ OVOCE :-) A i z mrazáku jsou dobrý
mati 10.8.2006 08:52  5328
marmeládaTo je udělat marmeládu tak jednoduchý nebo to jen tak vypadá.....? Já mám z takových experimentů vždycky strach, tak se raději ptám :o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt