Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
lenkap 11.8.2006 07:18  5373
marmeládaLoni jsme někde vyčetla tip k marmeládám a vyzkoušela to právě na broskvové - skleničku před naplněním vypláchnout rumem a po naplnění ji navrch rumíčkem trochu zakápnout - můžu jen doporučit, je to fantastické!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.8.2006 07:11  5372
mondynevýrazná? Si pamatuju jak jsme doma dělali jednou broskvovou marmeládu. Jsem se po ní mohla utlouct! A nepřijde mi, že jsme ji dělali nějakým zvláštním způsobem nebo s přídavkem nějakýho jinýho ovoce.
mati 11.8.2006 07:07  5371
Tak jsem si myslela, že umím vařit!! :-(

jenže když to tady čtu, tak si připadám, jako kdyby mi bylo zase ...náct a připekla jsem rýži.
Prostě jsem pořád laik......ale už jsem tady toho dost otoutala :o)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.8.2006 06:52  5370
Dělám marmošku i s broskví, kterých máme vždycky přebytky. Je nevýrazná a tak si s ní člověk může vyhrát a přidat do ní jiné ovoce, bylinky, citron, pomeranč :-))).
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.8.2006 06:51  5369
EveS těmi kousky ovoce jsem Tě nechtěla znechutit, aby Ti to nepřipadalo moc pracné, ale marmošky jsou tak lepší. Zvlášť, když mi je dáváme výhradně do jogurtů a na palačinky :-))).
kokos kokos 10.8.2006 20:27  5368
Přebytky neexistují. A marmelády jsou možné až potom co už není kam dát kvas. Takovéhlé plýtvání :-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.8.2006 17:58  5367
poučení pro příště ;o)
nenufer 10.8.2006 17:08  5366
sirinprebytky treba hlasit a on sa uz nioekto najde kto ti od nich odpomoze :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 16:11  5365
sirinjé, to je škoda, tak příště na mě müsli:-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.8.2006 16:00  5364
Lumyska [5359]: Je to jednoduché, přesně jak píše Mondy. Napřed jsem dělala z 1 kg meruněk a jdu dělat ještě jednu várku :-) Navíc jsem si s ní trochu vyhrála a nakrájela tam na drobounko kousky meruněk aby nebyla moc jemná.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.8.2006 15:57  5363
kvitko: to si měla říct dřív, nám čtvrtka meruní shnila ;o(((
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.8.2006 15:55  5362
taky bych si udělala marmeládu, kdyby měl někdo nadbytek úrody nebo aspoň nebylo to ovoce tak drahý. Kdyby se daly sehnat třeba meruňky tak za dvacku kilo, to by bylo fajné, ale tady kolem Prahy?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.8.2006 15:01  5361
Marmelád o podobných záležitostí je plný poslední Chef Gurmán.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.8.2006 14:55  5360
v marmeládě žádné záludnosti nejsou, já ji dělám v kastrolu a povede se vždy.
lumyska 10.8.2006 14:35  5359
Evelyn [5358]: A je to opravdu tak snadné, jak to vypadá, nebo jsi v průběhu "operace" přišla na nějaké záludnosti?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt