Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.8.2006 14:01  5394
já ho vykrajuju, ale rozhodne nepoužívám jen zdravé ovoce, neboť to přezrálé mívá nejlepší chuť.
lenkap 11.8.2006 13:52  5393
ovoce jen úplně zdravé, pořádně vymýt v horké vodě (...moc moc se mi líbí ten tip na vyschnutí v troubě :o)))), sklínky naplnit, velice pečlivě očistit okraj a zašroubovat vyvařeným víčkem
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.8.2006 13:27  5392
a kontrolujete ovoce?!:-)
shelle Shelle - Good Service 11.8.2006 12:05  5391
Poctive myti, zadne vyvareni. Plus teda porad tocime ty same sklenice a jen na dzemy. A od dzemu. jsem treba citlivka a dzem ve sklenicce od majoenzy proste nejak, no ozelim.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.8.2006 11:38  5390
Nevyvářím, ale myju je opravdu poctivě ;o)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.8.2006 11:38  5389
kvitkoUmyju je a dám vyschnout do trouby na 50 °C. Tím se skleničkama končím :-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.8.2006 11:36  5388
sirin (a ostatní)a vyváříte skleničky?!:-) S kouskama taky mám ráda.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.8.2006 11:19  5387
většinou nejde o breberky, ale o plíseň. Mě loni splesnivěly úplně všechny meruňkový marmelády, a to jsem dělala aspoň 3 várky ;o((( Prostě občas se to stane.

U nás by rozmixované ovoce neprošlo, objednávka u meruňkový vždycky zní: nakrájet na kousky a ať je v tom do čeho kousnout ;o)
Naopak z rybízu lisujem jen šťávu, aby v ní nebyly zrníčka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.8.2006 10:42  5385
Konečně něco zajímavého z kuřete:Výborný recept z Cuccina Italiana:

Kuřecí hamburger:
Cuketa, mrkev, paprika, cibule - nasekat na malé kousky a lehce osmahnout na pánvi. Umlít kuřecí masa a smíchat s vajíčkem a osmahnutou zeleninou, opepřit a osolit. Zformovat burgery a udělat na pánvi. Na vrch položit plátek rajčete, plátek mozarely, opepřit a lehce zakápnout olivovým olejem. Zapíjet lehčím červeným vínem. Vynikající!



lenkap 11.8.2006 10:21  5384
kokosAno! Žádné breberky v marmoškách ;o)
shelle Shelle - Good Service 11.8.2006 09:52  5383
MondyJa si pockam :)
mati 11.8.2006 09:40  5382
máte někdo stažený program http://www.instaluj.cz/cz/katalog/domacnost-zabava/recepty/
Já to mám v PC a je to dobrý, vyjede ti to nákupy, apod.
jestli už jste o tom někdo psal, tak se omlouvám
kokos kokos 11.8.2006 09:33  5381
No a hlavně ten rum zabrání plesnivění.
lenkap 11.8.2006 09:23  5380
EvelynNesmutni, budou ještě broskve, určitě by to šlo i do povidel ;o) Já se na Vás nestihla sem včera juknout, když jste džemíkovou debatu začali. Tvá marmoška bude určitě dobrá i bez něj :o)

Zajímavé je, že to rumové aroma tam není ani moc výrazné, asi se vstřebá do ovoce ale ta chuť je rozhodně zajímavější ;o)
pavlajs pavlajs 11.8.2006 09:23  5379
jeden docela hezký návod :)pomazánka z olomouckých tvrůžků :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt