Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 18.8.2006 06:41  5480
Placičky jsou nejlepší s domácími švestkovými povidly. :-)) mňam, mňam.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 18.8.2006 06:40  5479
MarcelaA nemáš možnost si od babičky vypůjčit litinovou pánev?
Placičky babička vždycky dělala na ní. Na recept se můžu zeptat, ale stejně nikdy neudělám tak dobré jako babička :-).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.8.2006 23:12 - Oblíbené kluby (18:02) 5478
dyť se to nemusí plnit, já bych to dělala jako přílohu
nenufer 17.8.2006 23:11  5477
plnit sa to da skoro hocicim len je to strasna patlacka
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.8.2006 23:06 - Oblíbené kluby (18:02) 5476
to vypadá dobře i s tou pečínkou, děkuji.
nenufer 17.8.2006 23:04  5475
Bramborove lokse z labuznik.com
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.8.2006 22:59 - Oblíbené kluby (18:02) 5474
a jak se tedy dělají? Recept prosím. U nás to dělala babička a já to jedla i bez omáčky.
nenufer 17.8.2006 22:57  5473
Sirinmoja mama to robievala na liatinovej doske co mala k plynu ako rozptylovac plamena :-) ale je fakt ze to sme vzdy vylozili cely sporak alobalom aby sme ho potom nemuseli dva dni umyvat
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.8.2006 22:52 - Oblíbené kluby (18:02) 5472
tak se to dřív dělávalo, ale já to můžu zkoušet jen na chatě na kamnech ;o)
marcela 17.8.2006 22:49  5471
My jsme kdysi dělávali placičky nasucho na tále na plynovém sporáku. To byla dobrota. Teď mám sklokeramiku a ještě jsem nenašla odvahu plácat těsto rovnou na desku:-D
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.8.2006 22:39 - Oblíbené kluby (18:02) 5470
miluju kuře/slepici na paprice a k tomu noky/halušky ;o))) a nebo bramborový placičky. Nevíte někdo jak se ty brplacičky dělají?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2006 18:59  5468
tak nebyly špatný, halušky, ale na to, že to měly bejt podle krabičky dvě porce nám toho zbylo ješttě pro někoho třetího. Dělala jsem je s nivovou omáčkou, taktéž dle receptu na krabičce:-)
nenufer 17.8.2006 15:48  5467
a ešte sa robia klasicke krupicove alebo pečienkové (=játrové) halušky, ono ak sa nemylim tak halušky je proste všeobecný výraz pre kúsky cestá nahádzané z lopáriku do vody
nenufer 17.8.2006 15:47  5466
Foxkamúčne sa robia tiež, ja ich robim ku kurati na paprike :-) knedliky mi k tomu nechutia a cestoviny tiez nemusim mat furt :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.8.2006 15:35  5465
Naše známá dělala zásadně hlaušky bez brambor, jen z mouky a vody (a možná teda vajíčka) - a tvrdila, že to jsou ty "pravé".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt