Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 18:17  5497
Dostala jsem houby, hřiby. Chtěla bych je zamrazit. Je potřeba je nějak předem upravit anebo je stačí normálně očistit, nakrájet a zmrazit?
kokos kokos 18.8.2006 14:01  5496
kvitko [5495]: No jde, to ale potom nejsou povidla, ža ano. A pokud by tam někomu chyběl cukr, tak má smůlu, ten tam nepatří.

Ale jinak klidně můžeš udělat tu marmeládu, taky není špatná.

Letos asi bude trnek dost, takže se určitě povidla dělat budou. Už se těším, to zas bude den. Děláme to u zahrádkářů, a je toho fakt celý kotel. Vždy tak na dva roky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.8.2006 10:56  5495
kokosfakt tak dlouho? Proč se to dělá? Jako marmeládu švestky zpracovat nejde?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.8.2006 10:49  5494
ke švestkám jedině bramborový těsto a mák, asi budou dnes k večeři knedlíky ;o))
kokos kokos 18.8.2006 10:11  5493
kvitko [5491]: Jj povidlase vaří v kotli a asi tak 16 hodin. Stále se to míchá a dáš tam na začátek máslo dle množství. A ukrutně to prská :-(
kokos kokos 18.8.2006 10:10  5492
Někdo tady chce pravý povidla? Budu dělat chutě. Mám jich doma dost a jsou fakt dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.8.2006 10:08  5491
povidlato se vaří ale nějak dlouho, ne? Zas co bych s nima dělala, jinak je moc nemusím. Asi k těm placičkám něco jinýho:-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 18.8.2006 09:33  5490
mankaKdepak vyválí se to tak na 2 mm :-).
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 18.8.2006 09:30  5489
u nás se dělávaly, když zbyla bramborová kaše....normálně jenom kaše zaprášená moukou....tušim že snad jedno vajíčko a sůl (plus teda ten strouhanej sýr, když byla chuť) a na pánvičce se z toho udělaly placky.....mňam, to musim zase někdy udělat:-))
misulina misulina 18.8.2006 09:28  5488
My dáváme do bramborových placek tvaroh a taky mňamka:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.8.2006 09:27  5487
My doma děláme bramborové placky jen ze strouhaných vařených brambor, hrubé mouky a soli. Vyválí se to tak na půlcentimetr a smaží na pánvi nebo spíš v pekáčku s tukem, do těsta balíme i oloupané párky a smažíme je zároveň. Rodinný název je bůhvíproč "pneumatiky". :-) Je to úžasná bašta!
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 18.8.2006 09:26  5486
moje moravská babička těmto bramborovým plackám říkala "přesňáky" mašlovala sádlem, sypala mákem a bylo to též vynikající :)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 18.8.2006 09:19  5485
já bramborový placičky nejraději namáčim do tatarky....a do těsta přidáváme nahrubo nastrouhanej eidam:-)))mňam:-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 18.8.2006 09:17  5484
švestek je teď všude dost:-)))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 18.8.2006 09:15  5483
kvitkoUvařit si? :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt