Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.8.2006 11:30  5508
Dort - inspiraceCo tohle? :-)))
(Repost z Okouna.)
badas 19.8.2006 19:24  5507
EvelynNám se víc osvedčilo houby dobře usušit.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 19.8.2006 11:48  5506
Spaření má jednu velkou výhodu - zmenší se o polovinu objem.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 19.8.2006 09:19  5505
my sme vždycky houby zamrazovali i bez spaření a byly vždycky v pohodě:-))
scalex Scalex 19.8.2006 09:03  5504
Dorty - inspiraceManželka bude dělat pro kolegyni dort a tak jsme na netu hledali nějakou inspiraci a objevili jsme tuhle výrobnu - naprosto neuvěřitelné, skoro až k posrání (pardon), mrkněte se do jejich katalogů, je to úžasné!
scalex Scalex 18.8.2006 20:10  5503
Evelyn: to spařování v horké vodě je hodně krátké, bohatě stačí 20 vteřin! U blanšírované zeleniny ještě méně, tam je to třeba 5-10 vteřin.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 19:51  5502
Díky za tip(y) :-)
kokos kokos 18.8.2006 19:01  5501
Tak já si houbičky dnes poctivě nasbíral (10 minut v lese, po cestě z práce) a budou zítra na smaženici (hříbky) a byli dnes na večeři jako řízek (Bedličky). A to ještě bedle budou zítra.
scalex Scalex 18.8.2006 18:38  5500
A Vanda laskavě nebude předbíhat, jo? 8^)))))
scalex Scalex 18.8.2006 18:38  5499
Evelyn [5497]: Určitě je prudce spař ve vroucí vodě a pak prudce zchlaď vodou studenou. Před zamražením pak pečlivě osuš, ať mrazíš houby a ne vodu. 8^)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.8.2006 18:36  5498
EvelynLepší jsou blanšírované - očistit, nakrájet, hodit je do vroucí vody, chviličku povařit, scedit a propláchnout studenou vodou (prudce zchladit), nechat okapat, rozdělit na porce, zamrazit :o)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 18:17  5497
Dostala jsem houby, hřiby. Chtěla bych je zamrazit. Je potřeba je nějak předem upravit anebo je stačí normálně očistit, nakrájet a zmrazit?
kokos kokos 18.8.2006 14:01  5496
kvitko [5495]: No jde, to ale potom nejsou povidla, ža ano. A pokud by tam někomu chyběl cukr, tak má smůlu, ten tam nepatří.

Ale jinak klidně můžeš udělat tu marmeládu, taky není špatná.

Letos asi bude trnek dost, takže se určitě povidla dělat budou. Už se těším, to zas bude den. Děláme to u zahrádkářů, a je toho fakt celý kotel. Vždy tak na dva roky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.8.2006 10:56  5495
kokosfakt tak dlouho? Proč se to dělá? Jako marmeládu švestky zpracovat nejde?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.8.2006 10:49 - Oblíbené kluby (18:02) 5494
ke švestkám jedině bramborový těsto a mák, asi budou dnes k večeři knedlíky ;o))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt