Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 21.8.2006 06:51  5511
kvitkoNakládám je jako okurky.
Kamarádka je povaří se solí, naskládá do sklenic a zalije okurkovým lákem. Zavíčkuje a už nesterilizuje.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.8.2006 18:11  5510
sme teď byli na vejletě kolem Mariánek a o houby jsme tam fakt zakopávali, ale bylo mi táák moc líto, že jsme je nemohli sbírat, pač sme byli v kempu a nebylo jak je zpracovat ani uchovat ani by celej den našeho cestování nevydržely. Já málem z toho brečela:-)

Ale chci si zajít a zkusit je naložit, jakej je nejjednodušší a dobrej recept?
marcela 20.8.2006 16:27  5509
Scalextaky tam čerpám inspiraci, už jsem podle nich i pár dortíků dělala:)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.8.2006 11:30  5508
Dort - inspiraceCo tohle? :-)))
(Repost z Okouna.)
badas 19.8.2006 19:24  5507
EvelynNám se víc osvedčilo houby dobře usušit.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 19.8.2006 11:48  5506
Spaření má jednu velkou výhodu - zmenší se o polovinu objem.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 19.8.2006 09:19  5505
my sme vždycky houby zamrazovali i bez spaření a byly vždycky v pohodě:-))
scalex Scalex 19.8.2006 09:03  5504
Dorty - inspiraceManželka bude dělat pro kolegyni dort a tak jsme na netu hledali nějakou inspiraci a objevili jsme tuhle výrobnu - naprosto neuvěřitelné, skoro až k posrání (pardon), mrkněte se do jejich katalogů, je to úžasné!
scalex Scalex 18.8.2006 20:10  5503
Evelyn: to spařování v horké vodě je hodně krátké, bohatě stačí 20 vteřin! U blanšírované zeleniny ještě méně, tam je to třeba 5-10 vteřin.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 19:51  5502
Díky za tip(y) :-)
kokos kokos 18.8.2006 19:01  5501
Tak já si houbičky dnes poctivě nasbíral (10 minut v lese, po cestě z práce) a budou zítra na smaženici (hříbky) a byli dnes na večeři jako řízek (Bedličky). A to ještě bedle budou zítra.
scalex Scalex 18.8.2006 18:38  5500
A Vanda laskavě nebude předbíhat, jo? 8^)))))
scalex Scalex 18.8.2006 18:38  5499
Evelyn [5497]: Určitě je prudce spař ve vroucí vodě a pak prudce zchlaď vodou studenou. Před zamražením pak pečlivě osuš, ať mrazíš houby a ne vodu. 8^)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.8.2006 18:36  5498
EvelynLepší jsou blanšírované - očistit, nakrájet, hodit je do vroucí vody, chviličku povařit, scedit a propláchnout studenou vodou (prudce zchladit), nechat okapat, rozdělit na porce, zamrazit :o)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.8.2006 18:17  5497
Dostala jsem houby, hřiby. Chtěla bych je zamrazit. Je potřeba je nějak předem upravit anebo je stačí normálně očistit, nakrájet a zmrazit?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt