Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.8.2006 21:37  5572
phannyIMHO pokud si pamatuju jaterní dietu bratránka, tak ten směl pouze nemastné a NESLANÉ!!! nekořeněné...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.8.2006 21:35  5571
Jaterní dietaJe sice nechutná, ale rád jsem požíral "mikrovlnkové kuře". Kuřecí prsa, osolit, hodně ocitronovat, mezi dva talíře a do mikrovlnky. Naprosto bez tuku, nic přepalovaného. Jaterní dieta na pánvi ani na grilu opravdu nejde. Ty dobré opečínky jsou pro játra jedovaté i bez přidaného tuku. Ale moc dobré jsou ryby v páře.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 15:12  5570
V Brně je ještě restaurace Szeged, ale to je velmi hardcore maďarská (rusky mluvící) kuchyně. Ale kotlíkový guláš ohřívaný za konzumace svíčkou nemá chybu.
gotreg 30.8.2006 15:01  5569
aha
byl jsem tam pár měsíců nazad, pravda... ):-((
takže zbývá otestovat jakous magyarorszag restauraci v radotíně
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 14:57  5568
gotregBohužel tě musím opravit:-(

Vařili skvěle, ale lidi tam chodili nejspíš málo. Je fakt, že se tam dalo sednout i bez rezervace, ale kdybych já tušil, za jakou cenu!!! Začlo to podloudně a nenápadně a skončilo to tragicky. Už to není Puszta, ale obyčejná pizzerie.
gotreg 30.8.2006 14:47  5567
všechno maďarské je dobré (s výjimkou slováků)
v brně je kousek od Mendláku vynikající restaurace Puszta

jinak hned za Rajkou (přechod Horní Uhry - Maďarsko) je Mosonmagyarovar, kde v zájezdním hostinci vaří výtečně (včetně asi 4 druhů Halaszle)
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 13:43  5566
TheGen [5564]: No, to jsme takhle u pribuzne naslinejakou papriku z Madarska a snazili se zjistit, co vlastne znamena. A ty ruzne amdarsko-anglicke slovniky nam vyhodily veci jako "kysela" a druhe bylo temna nebo co.

Perkelt vim, na ten bych snad nezapomnela. Ja tam snad byla naposledy pred 15 lety, ten cas tak leti.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 13:29  5565
Ta rybí polévka se jmenuje Halaszle a je fakt vynikající, davají k ní misku s chilli papričkama a můžeš přiostřit dle libosti :-)

TheGen: Cestu na Slovensko zatím neplánuju. Příští destinace je Francie.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 13:24  5564
vinyl: No... někdy tam zajeď, zkus třeba hospodu Zlatá hus a pak třeba budeš mluvit jinak:-)

Shelle: Rozhodně si musíš dát pravou gulášovou polévku a pak nějaký perkelt nebo guláš z ryb, ten je vynikající. Jo a nezapomeň - stačí dvě slůvka - edesz (sladká) a cziposz (ostrá) :-)))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 12:58  5563
když sme u těch "nestandardních" mas.....taky někdo tak milujete vepřovej jazyk?ať už jenom tak vařenej s křenem, nebo s bramborovou kaší, nebo uzenej....tohodle masa bych se mohla ujíst...bohužel se málokdy dá v řeznictví sehnat:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:55  5562
Shelle: Pokud jen pár dní, tak určitě Budapešť. Krásné město. K obědu něco malého, výborná je třeba tržnice,ne jako u nás, velká krytá budova, kde místí zamědělci prodávají, zeleninu, maso, ryby..., V posledním patře jsou taková běžná občerstvení, ale nemaj hamburgy, ale třeba plněnou papriku, plněnou kapustu, cukety a podobný typický zaležitosti.

Na večeři jsem objevil fantastickou restauraci- Voros es Feher (Andrassy ut. 41) jedno jídlo lepší než druhé. Např pětichodové menu včetně vína vyjde na 750 kč :-))

Theresa, Potvurka: jj, tahle lahůdka není pro každého :-))
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 30.8.2006 12:43  5560
taky raději jen obyčejný jatýrka na roštu... tyhle mi přijdou fakt divný :-( jsou strašně velký... jak se to do tý husy vejde? :-(
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 12:42  5559
vinyl [5557]: Par dni v Madarsku, tak abych vedela, co mame v mistnich stravovacich zarizenich ochutnat. Jestli te tam zaujalo i neco jineho nez jatra. (No dobre, hlavne ja jsem premyslela.)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 12:40  5558
já játra miluju, nejlíp jen tak na cibulce a tatarkou.....ale že bych musela mít tyhle "vychovaný elektronickym systémem", chudáci zvířata...raději dám přednost normálním drůbežím jatýrkům:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:38  5557
Thegen: to nemůžou být ledajaká játra, tyhle husy jsou speciálně vykrmované, prý mají nějaký elektronický systém, kterým to do nich pod tlakem hustí, takže ty játra pak vypadají tak jak na obrázku, jsou extrémně tučná. BTW Teď kvůli nim stačí zajít k nám do mrazáku, koupili jsme asi dvě kila v tamním Makru :-))

Shelle: Říkal jsem si, takový malý obrázek neuškodí :-)) A navíc vůbec nevypadají jako játra :-) Co myslíš malým výletem?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt