Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zuzka 31.8.2006 17:44  5576
Mám dotaz jak dlouho plus mínus se vaří kynuté knedlíky??Nutně to potřebuji vědět!Předem dík
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.8.2006 21:52  5575
http://www.ajgl.cz/mononukleoza/recepty.htm
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 21:50  5574
phanny [5573]: A kdyz peces bez tuku? Treba prave rismky hrnec.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.8.2006 21:42  5573
jatední dietasůl nemá na játra vliv. S§l se nesmí na ledviny. Na játra se nesmí tuky (hlavně přepalovaná, trocha olivového extra virgin oleje není problém), alkohol a chemikálie.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.8.2006 21:37  5572
phannyIMHO pokud si pamatuju jaterní dietu bratránka, tak ten směl pouze nemastné a NESLANÉ!!! nekořeněné...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.8.2006 21:35  5571
Jaterní dietaJe sice nechutná, ale rád jsem požíral "mikrovlnkové kuře". Kuřecí prsa, osolit, hodně ocitronovat, mezi dva talíře a do mikrovlnky. Naprosto bez tuku, nic přepalovaného. Jaterní dieta na pánvi ani na grilu opravdu nejde. Ty dobré opečínky jsou pro játra jedovaté i bez přidaného tuku. Ale moc dobré jsou ryby v páře.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 15:12  5570
V Brně je ještě restaurace Szeged, ale to je velmi hardcore maďarská (rusky mluvící) kuchyně. Ale kotlíkový guláš ohřívaný za konzumace svíčkou nemá chybu.
gotreg 30.8.2006 15:01  5569
aha
byl jsem tam pár měsíců nazad, pravda... ):-((
takže zbývá otestovat jakous magyarorszag restauraci v radotíně
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 14:57  5568
gotregBohužel tě musím opravit:-(

Vařili skvěle, ale lidi tam chodili nejspíš málo. Je fakt, že se tam dalo sednout i bez rezervace, ale kdybych já tušil, za jakou cenu!!! Začlo to podloudně a nenápadně a skončilo to tragicky. Už to není Puszta, ale obyčejná pizzerie.
gotreg 30.8.2006 14:47  5567
všechno maďarské je dobré (s výjimkou slováků)
v brně je kousek od Mendláku vynikající restaurace Puszta

jinak hned za Rajkou (přechod Horní Uhry - Maďarsko) je Mosonmagyarovar, kde v zájezdním hostinci vaří výtečně (včetně asi 4 druhů Halaszle)
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 13:43  5566
TheGen [5564]: No, to jsme takhle u pribuzne naslinejakou papriku z Madarska a snazili se zjistit, co vlastne znamena. A ty ruzne amdarsko-anglicke slovniky nam vyhodily veci jako "kysela" a druhe bylo temna nebo co.

Perkelt vim, na ten bych snad nezapomnela. Ja tam snad byla naposledy pred 15 lety, ten cas tak leti.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 13:29  5565
Ta rybí polévka se jmenuje Halaszle a je fakt vynikající, davají k ní misku s chilli papričkama a můžeš přiostřit dle libosti :-)

TheGen: Cestu na Slovensko zatím neplánuju. Příští destinace je Francie.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 13:24  5564
vinyl: No... někdy tam zajeď, zkus třeba hospodu Zlatá hus a pak třeba budeš mluvit jinak:-)

Shelle: Rozhodně si musíš dát pravou gulášovou polévku a pak nějaký perkelt nebo guláš z ryb, ten je vynikající. Jo a nezapomeň - stačí dvě slůvka - edesz (sladká) a cziposz (ostrá) :-)))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 12:58  5563
když sme u těch "nestandardních" mas.....taky někdo tak milujete vepřovej jazyk?ať už jenom tak vařenej s křenem, nebo s bramborovou kaší, nebo uzenej....tohodle masa bych se mohla ujíst...bohužel se málokdy dá v řeznictví sehnat:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:55  5562
Shelle: Pokud jen pár dní, tak určitě Budapešť. Krásné město. K obědu něco malého, výborná je třeba tržnice,ne jako u nás, velká krytá budova, kde místí zamědělci prodávají, zeleninu, maso, ryby..., V posledním patře jsou taková běžná občerstvení, ale nemaj hamburgy, ale třeba plněnou papriku, plněnou kapustu, cukety a podobný typický zaležitosti.

Na večeři jsem objevil fantastickou restauraci- Voros es Feher (Andrassy ut. 41) jedno jídlo lepší než druhé. Např pětichodové menu včetně vína vyjde na 750 kč :-))

Theresa, Potvurka: jj, tahle lahůdka není pro každého :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt