Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mouser 12.9.2006 12:00  5669
Shelle 5664v Makru mají určitě od Dr.Oetkera 2:1, baleny asi po pěti pytlících
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2006 09:40  5668
ShelleTen dia želírovací je dobrej a marmoška je z něj taky dobrá :-).
Vyzkoušeno na lidech ;-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2006 09:26  5667
já zas nedávno v jedné Delvitě nemohla najít rajskej protlak, normálně tam nebyl:-)
shelle Shelle - Good Service 12.9.2006 09:07  5666
Evelyn [5665]: U nas prave nic neni. V okoli je hypernova, albert, billa a asi dve vecerky od vietnamcu, kde teda moc nedoufam, ale podivam se odpoledne.

Pamatuji si, jak sjem ho vsude videla a rpislo mi to desne brzy, je to uz jak Vanoce a vyzdoba, take v rijnu a pak kdyz chce clovek v prosinci vanocni papir, tak zadny pekny nemaji.

evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 12.9.2006 09:03  5665
Shelle: Nejspíš to seženeš někde v menším obchodě než je hypermarket. Když jsem dělala posledně marmeládu tak už taky želírovací cukr neměli a měli jen to od toho Oetkera, ale to je už delší doba a teď už taky v hypernově nic nemají. Ale v Brněnce (to je takový obchod po Jednotě) ho pořád mají. Tak se mrni v něčem takovém.
shelle Shelle - Good Service 12.9.2006 08:51  5664
Zelirovaci odyseaTakze asi takhle:

Mam zelir dia cukr na 700 g ovoce, jsem si rikala, no co, zkusim to.
A pak tam byla od Oetkera Pomucka ke konzervovani, coz je teda asi spis na kompoty, ale tak mohla bych to i pojmout jako kompot.

A ne, nemeli tam oetkera 2:1, ani 3:1 a uz vubec ne 4:1! Bylo to vybrane.

Netusite, jestli to maji v makru?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2006 08:37  5663
ShelleTak zkus nějakou drogerku, tam něco mít určitě budou :-)))))))))))). Je toho víc, zkus se podívat po přípravcích na zavařování.
scherie Scherie 12.9.2006 08:17  5662
ShelleTakové to cosi od Oetkera, 2:1, 3:1 mají téměř všude..
shelle Shelle - Good Service 12.9.2006 08:05  5661
Mondy [5660]: V hypernove vcera totiz nebyl. Nebylo tam absolutne nic na zelirovani. Ted jdu do Alberta (stejny vlastnik) a jsem lehce nervozni.

Btw gelfix tam take nebyl. Ale vanilkovy a skoricovy cukr jo.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2006 08:00  5660
ShelleŽelírovací cukr určitě bude :-)). Dřív existoval gelfix je to něco podobného jako třeba deko na okurky.
shelle Shelle - Good Service 12.9.2006 07:18  5659
dotazPokud nemam zelirovaci cukr, jak udelam dzem? Aneb co mam koupit, pokud ted v obchode nebude?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.9.2006 20:46  5658
Sušený česnek (plátky) kupuju hotový v Kauflandu ;o)
misulina misulina 6.9.2006 08:47  5657
MrMarDěkuji, takže do trouby nee;-) Schválně jak se mi to povede a jestli to budu do něčeho používat;-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.9.2006 08:45  5656
misulina [5654]: Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky - lístky -rozložíme na síto nebo do sušičky a usušíme, až jsou plátky suché a ztvrdlé. Pak je rozemeleme mlýnkem na kávu nebo v mixéru rozmixujeme na prášek.
Počítám, že do sušených rajčat to asi nebudeš mlýt, ale postup sušení by měl být imho stejnej...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.9.2006 08:42  5655
misulina [5654]: Cibuli oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka (asi 3 mm). Ty rozložíme na síto nebo na lísku pokrytou papírem a sušíme v troubě nebo v sušárně asi při 60°C. Dosušíme při nižší teplotě, alespoň 2 dny, aby důkladně proschla. Sušená cibule je světle žlutá a voňavá. Do sklenic nebo plátěných sáčků ji ukládáme, až důkladně vychladne.
(Nejsem autorem, aby se někdo nezlobil, že si přivlastňuju recept, jen misuline ulehcuju práci :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt