Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.10.2006 20:33  5802
Včera mi manžel přinesl domů ořechy. Prá jsou kouzelné ;o) Vypadaly úplně normálně. Až když se rozlouskly, slupka byla ne béžová, ale růžovofialová. :-O
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 16:18 - Oblíbené kluby (22:24) 5801
kvitkokdysi davno i zeleny spicaty...
ma ho i Bonduelle mrazeny
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.10.2006 14:53  5800
žblunceřešil se fialovej květák, ne? Tohle byl zelenej!:-))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 14:45 - Oblíbené kluby (22:24) 5799
ja tam ujizdim na susenem mangu, marmeladach a koreni (West Coast je vynikajici) :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 19.10.2006 14:05  5798
zblunce [5794]: Mě zaujaly ty marmelády, mangová nebo pomerančo-grepová musí být dobré...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.10.2006 14:03  5797
zblunceneznám, ale popravdě mě tam nic nezaujalo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:54 - Oblíbené kluby (22:24) 5796
kvitkoto uz se tu nekde resilo...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.10.2006 13:47  5795
ještě k těm nezvyklým barvám zeleniny, dneska jsem šla kolem krámku se zeleninou a měli tam květák. Ten květák byl sytě zelený a růžičky měl ne zaoblený, ale rostlý do špiček. Vypadal dost kosmicky:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:45 - Oblíbené kluby (22:24) 5794
mimochodem, znate tuhle stranku hlavne pro labuzniky? nechavam tam velke penize :-)))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:44 - Oblíbené kluby (22:24) 5793
me jen prekvapuje pojem "teply salat", to je vsechno :-)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.10.2006 08:01  5792
Jaký je rozdíl mezi salátem a směsí? :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2006 16:35 - Oblíbené kluby (22:24) 5791
jaký je vlastně rozdil mezi teplym salatem a zeleninovou smesi?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 15:04  5790
Já nevím, já raději vařenou.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 18.10.2006 14:45  5789
mankaMyslíš, že místo vařené čočky by šla i naklíčená?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 13:50  5788
zblunceKoukala jsem a není.
Je to ale jednoduché - na troše oleje osmažíš vlašské ořechy, vyndáš, dáš stranou. Na tom samém tuku osmahneš červenou cibulku, ke konci přismahneš i stroužek česneku, vrazíš půl pytlíku proprané čočky, bobkový list a rozmarýn (?) a povaříš doměkka. Pak necháš prochladnout. Zaliješ to vedle v hrnku smíchanou omáčkou (olej, česnek, hrubě mletá hořčice, balzamico ocet - IMHO nějaká verze vinagrette), dovnitř ještě nakrájíš kozí sýr (manka dala myslím Brie) a trochu rokety (manka chtěla dát pórek, ale zapomněla na něj). Pak to chvilku ochutnáváš necháš rozležet, dáš na talíř a posypeš těmi ořechy.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt