Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 14:54  5828
Odkaz n amléčnou rýžihttp://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHNKNF9&id_kategorie=JNLNISD5

- podle toho to vypadá, že na tu "pravou jako kupovanou" musí být speciální rýže - jiná než klasická přílohová...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 14:46  5827
PříkladyRýžová kaše s revení
200 g rýže, 1 l mléka, špetka soli, 1 lžíce cukru do kaše, 500 g reveně, 150 g cukru, skořice

Opranou, spařenou rýži zalijeme studeným mlékem se solí a pomalu uvaříme kaši. Ke konci varu přidáme lžíci cukru. Omytou reveň oloupáme, nakrájíme na kousky a mírně podlitou podusíme. Potom ji osladíme, ochutíme skořicí a poklademe na kaši a podáváme. - babičal nám ji dělávala se švestovým kompotem

Rýžový nákyp
150 g rýže, 1 l mléka)nebo 1 mléka a 1 vody), 2 vejce, 80 g pískového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g měkkého tvarohu, špetka soli, 5 0g rozinek, 3-4 jablaka, skořicový cukr, tuk na vymazání a strouhanku an vysypání zapékací misky

Propláchnutou a spařenou rýži uvaříme s mlékem a špetkou soli na hustou kaši a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s pískovým cukrem a vanilkovým cukrem a měkkým tvarohem do pěny. Vmícháme vychladlou kaši, propláchnuté rozinky a nakonec zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Polovinu hmoty rozetřeme do tukem vymazané nahrubo nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Zakryjeme zbývající vrstvou kaše do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.

Opět jde i s jiným ovocem (i mraženým) - švěstky, meruňky... A dělám ho bez tvarohu.
duchan 29.10.2006 13:45  5826
to myslíš teda nákyp?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 12:28  5825
Mléčnou rýží myslíte rýžovou kaši? Já to ze školní jídelny vůbec neeznám, jen jako vděčný a rychlý jídlo por děti, když byly malý... Al enikdy mě nanapdlo ji vychladit a udělat z ní tu "kupovanou".
kokos kokos 29.10.2006 12:01  5823
Zkusím ti sem hodit recept na jedinou variantu mléčné rýže, kterou aspoň toleruji. Ty normální mi při vzpomínce na různé jídelny dost vadí. A navíc tahle nepřipomíná kyt. Tak až dovařím oběd - mimochodem králík a rovnou dva druhy, tak ti to sem napíšu.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 10:53  5822
foxko: to bych si nepomohla, tuk musím eliminovat...
dot Dot 29.10.2006 10:43  5821
Mléčná rýže: míchat, pozor na připalování.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 10:33  5820
TeketapaTak přidej máslo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 09:43  5819
Budu to muset zkusit s nízkotučným... :-/ no, uvidím, co z toho vyleze...
dot Dot 29.10.2006 09:41  5818
Lepší je s plnotučným mlékem.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 09:38  5817
miluju mléčnou rýži... teda tu kupovanou, tak si ji chci zkusit ukuchtit.
dot Dot 29.10.2006 09:34  5816
Nojo mléčná rýže nic moc taky ji dělám málokdy - lepší je použít ji jako základ nákypu: zamíchat žloutky, přidat opravdu hodně meruněk (švestek) a nahoru velkou vrstvu bílkového oslazeného sněhu a zapéct.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 29.10.2006 01:25  5815
Mléčná rýže.... Hmm, na tu mám psychickou averzi kvůli rýžovýmu nákypu ze školní jídelny kterej jsem děsně nesnášel....
dot Dot 28.10.2006 15:37  5814
Chayote - zajímavé ovoce. Náhrada: dýně cuketa, mladý patizon - bez záruky.
Mléčná rýže: s tou se moc nepářu: jeden hrnek rýže, 2 hrnky mléka (2,5 na plynu) ke konci osladit vanilkovým cukrem, ozdobit strouhanou čokoládou a ovocem.
marcela 28.10.2006 13:15  5812
Dotaz - CHAYOTE, čajotPotřebuju poradit, co vlastně je to za zeleninu. Hlavně mi jde o to, čím ji nahradit v české kuchyni. Řekla bych, že dýní (podle googla to ale jde i cuketou či kedlubnou - tak nevím). Má to být součást jablečno.... (nějakého) čatní. Zatím to u mě vyhrává dýně. Co myslíte?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt