Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 18:43  5831
Kokoskuviz scalex: primárně jsem chtěla mléčnou rýži, ale ten nákyp se mi moc líbí... vyzkouším a trochu zkrouhnu to máslo... nebo použiju Floru light...
scalex Scalex 29.10.2006 18:28  5830
Nepleťte si mléčnou rýži s rýžovým nákypem, mléčná rýže svojí konzistencí připomíná spíš jogurt...
kokos kokos 29.10.2006 18:21  5829
Teke: 1 hrnky rýže
2 hrnky vody
15dg sušené švestky vypeckované
5 dg máslo

do zapékací misky dát rýži, vodu a švestky, na povrch poklást kousky másla,
dát do trouby vyhřáté na 180 stupňů
zapékat cca 20 minut. Doba je vždy různá, poznáte dle toho až už tam není ta voda. Nemělo by se to míchat.
Upozorňuji není to trvanlivé. Většinou to nestíhá vychládnout.

Tak snad to bude dobrý na tu tvou dietu. Ale není to kaše, je to sypké

foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 14:54  5828
Odkaz n amléčnou rýžihttp://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHNKNF9&id_kategorie=JNLNISD5

- podle toho to vypadá, že na tu "pravou jako kupovanou" musí být speciální rýže - jiná než klasická přílohová...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 14:46  5827
PříkladyRýžová kaše s revení
200 g rýže, 1 l mléka, špetka soli, 1 lžíce cukru do kaše, 500 g reveně, 150 g cukru, skořice

Opranou, spařenou rýži zalijeme studeným mlékem se solí a pomalu uvaříme kaši. Ke konci varu přidáme lžíci cukru. Omytou reveň oloupáme, nakrájíme na kousky a mírně podlitou podusíme. Potom ji osladíme, ochutíme skořicí a poklademe na kaši a podáváme. - babičal nám ji dělávala se švestovým kompotem

Rýžový nákyp
150 g rýže, 1 l mléka)nebo 1 mléka a 1 vody), 2 vejce, 80 g pískového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g měkkého tvarohu, špetka soli, 5 0g rozinek, 3-4 jablaka, skořicový cukr, tuk na vymazání a strouhanku an vysypání zapékací misky

Propláchnutou a spařenou rýži uvaříme s mlékem a špetkou soli na hustou kaši a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s pískovým cukrem a vanilkovým cukrem a měkkým tvarohem do pěny. Vmícháme vychladlou kaši, propláchnuté rozinky a nakonec zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Polovinu hmoty rozetřeme do tukem vymazané nahrubo nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Zakryjeme zbývající vrstvou kaše do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.

Opět jde i s jiným ovocem (i mraženým) - švěstky, meruňky... A dělám ho bez tvarohu.
duchan 29.10.2006 13:45  5826
to myslíš teda nákyp?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 12:28  5825
Mléčnou rýží myslíte rýžovou kaši? Já to ze školní jídelny vůbec neeznám, jen jako vděčný a rychlý jídlo por děti, když byly malý... Al enikdy mě nanapdlo ji vychladit a udělat z ní tu "kupovanou".
kokos kokos 29.10.2006 12:01  5823
Zkusím ti sem hodit recept na jedinou variantu mléčné rýže, kterou aspoň toleruji. Ty normální mi při vzpomínce na různé jídelny dost vadí. A navíc tahle nepřipomíná kyt. Tak až dovařím oběd - mimochodem králík a rovnou dva druhy, tak ti to sem napíšu.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 10:53  5822
foxko: to bych si nepomohla, tuk musím eliminovat...
dot Dot 29.10.2006 10:43  5821
Mléčná rýže: míchat, pozor na připalování.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.10.2006 10:33  5820
TeketapaTak přidej máslo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 09:43  5819
Budu to muset zkusit s nízkotučným... :-/ no, uvidím, co z toho vyleze...
dot Dot 29.10.2006 09:41  5818
Lepší je s plnotučným mlékem.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 09:38  5817
miluju mléčnou rýži... teda tu kupovanou, tak si ji chci zkusit ukuchtit.
dot Dot 29.10.2006 09:34  5816
Nojo mléčná rýže nic moc taky ji dělám málokdy - lepší je použít ji jako základ nákypu: zamíchat žloutky, přidat opravdu hodně meruněk (švestek) a nahoru velkou vrstvu bílkového oslazeného sněhu a zapéct.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt