Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
oom Oom 1.11.2006 14:48  5845
misulinaMamka kdysi pekla kuře na soli, já to vyzkoušela nedávno a je to super. Kilo soli dáš do pekáče na to položíš celé kuře (umyté a bez drubek), které předtím osolíš. A pak jen pečeš v el. troubě cca 1 a něco minut. Při pečení se s tím kuřetem nic nedělá.
tyna tyna 1.11.2006 14:31  5844
misulinajá to celé kuře rozčtvrtím a pak peču podobně jako Pavel_P, akorát je to dříve měkké a kůže se po upečení lehce stáhne (ale je jí škoda:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.11.2006 13:27  5843
já s ním ještě dělám nádivku: nakrájet rohlík (nebo 2, 3...), k tomu vejce, slaninu, houby, petržel, posolit, popepřit. Dobře promýchat, případně přidat trochu mléka a dát na posledních 20minut ke kuřeti.
pavel_p 1.11.2006 13:23  5842
Jo, otočení se mi z popisu vytratilo, to tam samozřejmě nesmí chybět. Díky kvítko.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 13:22  5841
Peče se taky nejdřív na prsíčkách a pak se otočí, ne? Ale způsobů je asi spousta.
pavel_p 1.11.2006 13:19  5840
Jak na kuře bez kůže, to neporadím, ale osobně prostě kuře dělám tak, že ho osolím, omatlám grilovacím kořením, trochu pomažu máslem, dám mu kousek másla pod prdelku, přiklopím i zvrchu v pekáčku, dělám nějaký ten čas na cca 200 stupňů a to tak půl, 3/4 hoďky, občas ho podleju. Pak odkryju vrchní pekáček aby se udělala kůžička (to nejlepší z celého kuřete) lžící ho občas polévám šťávou z pekáčku aby nebylo suchý. Zeleninu z pytlíku k němu také velmi často přidávám. Žádný zvláštní postupy IMHO netřeba. Pokud nejsou potřeba nějaké zvláštní ochucovací postupy, které jsou však už trochu jiná kapitola (třeba kuře na medu, kuře na pomeračích a podobný chutný zvěrstva)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2006 13:12  5839
MisulinaV Apetitu vyšel asi před půl rokem recept na grilované kuře, v rubrice vaříme s mistrem kuchařem. Ten zaujal mě velmi zaujal, přestože kuřecí fakt nemusím. Na Apetitonline jsem ho nenašel. Pamatuju se, že se griluje na koženové zelenině, tak aby neplavalo, v omastku, "nejšéfkuchařštější" ze všech triků je svázat nohy provázkem, do břicha vložit aromatické bylinky.
misulina misulina 1.11.2006 12:45  5838
Pavel_PTo jako jen proto, že sem nikdy nepekla celé kuře? Heh, žiju sama, nebyl důvod abych si někdy pekla celé kuře, co je na tom divného?
pavel_p 1.11.2006 12:44  5837
misulinaNěvěděl jsem, že ti je teprve jedenáct :o)
mati 1.11.2006 12:44  5836
Pavel_P Pálendo 5833tak to by mi asi shořela huba - ale zkusím to. Čas od času mám chutě na něco moc moc pálivýho a pak si nadávám, ale chutě jsou uspokojeny :-)
misulina misulina 1.11.2006 12:35  5835
Dnes poprvé budu péct celé kuře. Nějaké triky? Na vysokou nebo naopak nižší teplotu? Nejím kůži, takže sundat před nebo až po upečení? Jak často podlévat? Děkuji předem:-)
pavel_p 1.11.2006 12:25  5834
A pro méně zdatné bych měl kuřecí na rajčatech -
zase cibulka, kuřecí maso, orestovat, přidat trochu kari, česnek. Pak zasypat velkou porcí rajčat, můžou být na větší kousky. Na pánvi zase jen chvilinku. Podáváme s rýží basmati.

Obojí jsou jídla připravená do pár minut, velmi jednoduchá a o to tady šlo především...
pavel_p 1.11.2006 12:21  5833
PálendoDám vám recept na své oblíbené jídlo:
Cibulka do zlatova na pánvi.
Na to téměř jakékoliv maso, velmi dobře poslouží i nejlacinější salám, třeba junior. Já rád kuřecí. To taky osmahnout(pokud používáte maso a ne salám, tak samozřejmě osolit opepřit)
V okamžiku osmahnutí vydatně zaprášit pořádným chili. Zakápnout sojovkou. Nechat půl minuty a vydatně zasypat vydatnou porcí zelené pálivé papriky(včetně zrníček) a rajčat. Velmi krátce orestovat, max tři minuty. (méně je více) Přidat trochu pálivého kečupu, chili omáčky, či pro štastné majitele maďarskou pálivou pastou z paprik - nechat na pánvi jen dobu nezbytnou pro propojení konzistencí a chutí. Jde tu o efekt ohnivé huby, takže na ničem co to vyvolává nešetřete. Pokud se nebojíte, bude vám stačit tohoto jídla opravdová troška, bochník chleba který se podává jako příloha ve vás zmizí jak nic.
kokos kokos 29.10.2006 19:47  5832
Teketapa [5831]: Dobře děláš, na tvou dietu by to mohlo být celkem dobrý. Ta Flora taky ujde. A jak říkám je to jediná varianta sladké rýže jaká ma u mne šanci.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2006 18:43  5831
Kokoskuviz scalex: primárně jsem chtěla mléčnou rýži, ale ten nákyp se mi moc líbí... vyzkouším a trochu zkrouhnu to máslo... nebo použiju Floru light...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt