Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 1.11.2006 16:57  5863
misulinaKuře - osolím a peču v troubě na silném takovém babičkovském talíři. Nepomatlávám kořením ani tukem. Kuře je krásně křupané.
Kuře a la kachna - posolím, pokmínuju a peču na vrstvě kysaného zelí. Má pak trochu chuť jako kachna a je velice aromatické a šťavnavé. Výhoda obou způsobů, které se už tady zmiňovaly přede mnou je, že jsou velmi jednoduché na přípravu a moooc dobré.
pavel_p 1.11.2006 16:55  5861
ScalexNo, já to mám rád, ale denně bych to samozřejmě jíst nemohl :o) A úplně nemáš pravdu s tou chutí. Kdyby to bylo jen o pálení, dám si to co říkáš.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.11.2006 16:51  5860
Alchymista [5857]: Kuře na zelí - vynikající a rovnou i s přílohou. K tomu ještě houskový knedlík a pochoutka je hotová...
dot Dot 1.11.2006 16:19  5859
Kuře - kůži stahovat až z upečeného, je pak šťavnaté. S tou solí to také znám: má to chuť podobnou grilovanému kuřeti a je to úplně jednoduché - prsíčkana navrch, žádné obracení sůl to ochutí, ale není to přesolené. Dá se dovnitř nacpat nádivka.
alchymista 1.11.2006 16:08  5857
jo taky je dobrý kuře jen vosolit, vopaprikovat a upíct na kyselým zelí. Jen je třeba to nedělat moc zprudka, aby se to nepřipálilo.
scalex Scalex 1.11.2006 16:06  5856
Uva [5846]: Při ceně soli na to kašli a vyhoď ji. Vždyť stojí asi pětku nebo kolik... Nebo si ji schovej a v zimě s ní můžeš solit chodník. 8^)
scalex Scalex 1.11.2006 16:03  5855
Pavel_P [5833]: škoda salámu. Chci-li, aby mi hořela huba, dám si panáka toho nejsilnějšího tabasca nebo lžičku pravé wasabi. Je zbytečné mixovat deset pálivých věcí dohromady, k naprosto stejnému efektu stačí jedna.

Upřímně se směju slovům "propojení konzistencí a chutí" - první, co se stane, je, že pálivé elementy sežehnou chuťové pohárky a na několik minut je vyřadí z provozu. Takže o chuti bych u takto pálivých jídel vůbec nemluvil. 8^)

(dovedu pochopit, že občas má některý masochista potřebu spálit si brutálně hubu, ale ať tomu prosím neříká "jídlo" nebo dokonce nemluví o "chuti" - není šance tam žádnou poznat. To samozřejmě mluvím o ultrapálivých jídlech. Jsou jídla lehce pálivá, která ale nevyřazují chuťové buňky, takže se chuť jídla vychutnat dá. Ale když na pánev namrskáš deset pálivejch ingrediencí a kousek salámu, tak sorry, to nemá s jídlem nic společného. Narozdíl od toho druhého receptu, co jsi sem dal, ten je jednoduchý a príma.)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 15:45  5854
nemám vanu a ani netoužím vonět po kuřeti:-)
oom Oom 1.11.2006 15:36  5853
UvaTohle kuře neplave v žádném "výpeku". Výhoda je že se nemusí obracet a podlévat Přesto není suché.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.11.2006 15:36 - Oblíbené kluby (18:17) 5852
ja kure jen posolim a ochutim (bez tuku) a strcim ho na taliri do trouby. Behem peceni jen obcas potiram tim vypekem.
uva 1.11.2006 15:18  5851
OomTak to je škoda toho výpeku, ne?
oom Oom 1.11.2006 15:09  5850
kvitkoTéž mi to bylo líto vyhodit, ale to kuře poušťí šťávu - prostě se potí - do té soli. Takže je sůl špinavá.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.11.2006 15:05  5849
kvitko můžeš z toho udělat sůl do koupele ;o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 14:58  5848
mě by to bylo líto vyhodit jak se znám:-)
oom Oom 1.11.2006 14:56  5847
UvaVyhodíš. Kilo soli stojí cca 10 Kč. To mi příjde docela levný "tuk" :- )

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt