Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.11.2006 20:55  5876
Pavel_PV delvitě prodávají takové malé konzervičky s nápisem "Chile jalapeňo en escabeche", naprosto geniální mexické papričky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.11.2006 20:53  5875
kuřeDo toho nadívaného kysaným zelím ještě patří kus čabajky. A je to úžasné jídlo. Ale jeden extra jednoduchý a moc dobrý tip na kuře: Pouze opláchnout, hodně osolit a vymačkat naň asi 3-4 celé citrony. Nechat hoďku v lednici a potom normálně upéct. /Do pekáče, hoďku přiklopené potom půl hoďky odklopené kvůli kůžičce. Pokud je použito dobré chlazené kuře, je to vinikající i bez jakéhokoliv jiného koření.
pavel_p 1.11.2006 19:27  5874
IMHO líp :o) A opravdu všechno, klidně i ta bábovka...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.11.2006 19:26  5873
když už jste u té remosky - fakt se v ní dá dělat všechno jako v toubě? nějak se mi tomu nechce pořád věřit...
pavel_p 1.11.2006 19:21  5872
kvitkoDělají se i nerezové. Ten teflon je však také poměrně kvalitní.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 19:01  5871
pavelsamozřejmě máme varnou desku zabudovanou v kuchyni, ale troubu není kam dát, tak je to řešeno onou zděděnou remoskou. Bych si novou i pořídila, ale koukám dělaj to s teflonem a to se bojím poškrábání nebo hliníkovou a hliník už nechci.
pavel_p 1.11.2006 18:56  5870
kvitkoNo, první věc co jsme si domů pořídili byl sporák, takže ani nevím, jaké to je bez trouby být :o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 18:54  5869
pavelremosku mám, ale už staršího vydání a kuře (resp. části kuřete) se mi v ní neupeče dokřupava. Možná by to chtělo novou remosku, ale já bych chtěla troubu ... i když, vlastně jednoho troubu mám:-)))
pavel_p 1.11.2006 18:48  5868
Já to mám obráceně: "Ale takové si budu smět dát už jen asi tak půl roku" :o)
scalex Scalex 1.11.2006 18:38  5867
Nejlepší kuře je na grilu, a to na grilu s bočním žhnutím. Ale takové si budu smět dát až tak za půl roku. 8^)
pavel_p 1.11.2006 18:36  5866
kvitkoMožná lepší než v troubě je kuře v remosce.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 18:31  5865
Já chci troubu a taky péct kuře!
pavel_p 1.11.2006 17:07  5864
tilkakřupavé = vysušené? Ne, fakt se mi to moc nezdá...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 1.11.2006 16:57  5863
misulinaKuře - osolím a peču v troubě na silném takovém babičkovském talíři. Nepomatlávám kořením ani tukem. Kuře je krásně křupané.
Kuře a la kachna - posolím, pokmínuju a peču na vrstvě kysaného zelí. Má pak trochu chuť jako kachna a je velice aromatické a šťavnavé. Výhoda obou způsobů, které se už tady zmiňovaly přede mnou je, že jsou velmi jednoduché na přípravu a moooc dobré.
pavel_p 1.11.2006 16:55  5861
ScalexNo, já to mám rád, ale denně bych to samozřejmě jíst nemohl :o) A úplně nemáš pravdu s tou chutí. Kdyby to bylo jen o pálení, dám si to co říkáš.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt