Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 2.11.2006 13:48  5895
Pavel_PNemyslím si, že křupavé=vysušené. Chce to zkusit. Poprvé jsem si také myslela, že když nebudu pomatlávat tukem, bude kuře suché, ale nebyla to pravda.
anachsunamon 2.11.2006 13:27  5894
mankaVypadá to velice chutně. Díky za inspiraci, už vím co budu v sobotu vařit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.11.2006 12:12  5893
Varianta a popis na zhotovení ožralého kuřete jak tu už psal rychlonoh. Je to i s fotodokumentací. :-)
(Vím, že to tu už bylo kdysi, ale ten popis je prostě úžasnej... :-)
...a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže... )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.11.2006 11:33  5891
Krevetyvšechny recepty jsou hodně podobné, náš nejoblíbenější je tento:

Krevety oloupat, nechat jen ocásek, smíchat šťávu z 1 citronu, trochu bílého vína a sambal (něco jako chili), nechat chvíli marinovat, pak jen 2 minuty na pánvi, případně lehce podlít bílým vínem. Podávat s bílou bagetkou a dobře vychlazeným šampaňským.

Ty růžové krevety co se prodávají, jsou již předvařené, takže stačí opravdu jen prohřát. Zmražené jsou opravdu hnus.
tyna tyna 2.11.2006 10:16  5890
Jo, a vynikající je kuře naplněné na čtvrtky nakrájenými jablky, osolit, dost kmínu a podlít černým pivem (pak přelívat), je to něco jako kachna jinak
tyna tyna 2.11.2006 10:13  5889
kvitkonó není až taková, ale zase je šťavnatější maso, ale já mám taky letitou remosku, tak to třeba nebude mnou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 10:10  5888
tynaa udělá se v remosce kůrčička? V jiné než té naší jsem to nezkoušela, tak nevím.
tyna tyna 2.11.2006 10:09  5887
kuře v remosce je vynikající - babička ho dělala jen osolené a kmín (grilovací koření ani neznala ) a kousky másla...zkoušela jsem dostkrát, ale to babičky bylo prostě lepší, ach jo, asi tam přidávala něco moc tajného :-))
pavel_p 2.11.2006 09:49  5886
phannyRozumím tedy dobře tomu, že ty papričky osmahnu, zahodím a na tom oleji udělám ty vejce? Nebo je tam nechám? :o)
misulina misulina 2.11.2006 07:32  5885
Tak děkuji, nějak sem to zkloubila a bylo dobré, příště zkusím to na té soli:-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.11.2006 07:31  5884
ja jsem ted pekl kure na plechovce piva. Normalne koupit plechovku, tak tretinu odlit do pekacku, kure osolit, okorenit dle chuti, nasadit na plechovku (ja ji pred tim obalil alobalem tak jak jsem videl v televizi), postavit na pecac kde je uz vylita ta troska piva, prilit tak dve decky vody a pect. Nepolival jsem ho ani jednout a bylo vyborne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.11.2006 23:42  5883
krevetyZa konzumovatelné považuji pouze chlazené nevařené, nikdy nezmrzlé. Vše ostatní je naprostý hnus bez vlastní chuti.

Krevety oloupeme a opláchneme. Do kastrůlku dáme hodně olivového oleje (asi tak 10 cl, dva velké panáky na kterém orestujeme na drobno nakrájený česnek /cca 5-8 stroužků, dle velikosti/, dle chuti i feferonku bez semínek. V momentě kdy začne trochu zlátnout přidáme krevety, pepř a sůl a dusíme max. 5 minut, odstavíme, vymačkáme limetku a zasypeme zelenopu petrželkou /v jižní americe všude cpou zelený koriand, ale to je hnus/. Podáváme s bilím chlebem, který namáčíme to sosíku. Pozor, čím déle se krevety dusí, tím jsou tvrdší!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.11.2006 23:29  5882
Pavel_PJalapeňos ani zdaleka nejsou nejpálivější :-))). A konzumují se nakládané, čerstvé málokdy. Od toho jsou jiné druhy. Jo, ta pálivost z rukou se snadno odstraní citronem (prostě si po manipulaci v ruce rozmatlat jeden citron, ale pořádně, i za nehty a tak, stejně tak ošetřit i nůž a krájecí prkénko.

Osobně mám moc rád "rančerská vejce", míchaná vajíčka na olivovém oleji, ve kterém se krátce osmahly ty nakládané jalapeňos.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.11.2006 22:18  5881
Marcelko: jak se zeleninou a houbami?... koukám, že se máme doma co učit... u nás se peče klasicky nebo jen s gril. kořením..
pavel_p 1.11.2006 21:38  5880
phannyMimochodem, tyhle papričky mi kolega z Mexika úplně čerstvé přivezl. Nejpálivější papričky co jsem kdy poznal. A taky nejhorší zážitek - po vybírání semínek na sadbu se opravdu nedoporučují jakékoliv manipulace s genitáliemi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt