Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.11.2006 15:46  5902
nastrouháná jablka, meruňky...;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 15:45  5901
potvůrkajá nevím, oříšky, rozinky? Tvaroh je taky dobrý zlepšení:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.11.2006 15:17  5900
No ozvláštnění to samozřejmě je, že je to z vánoček... a navíc je to moc chutné, já myslela třeba jestli nemá ještě někdo nějaký fíhl, žemlovka z rohlíků nikdy není tak dobrá jako z vánoček... mňam.... a to víte chci se vytáhnout ne? ;o)
cova 2.11.2006 14:59  5899
KuskusVálí se mi doma už delší dobu asi kilo kuskusu, který jsem koupil s tím, že se s ním někdy pokusím něco podniknout. Nemáte v šuplíku nějaký prověřený (a samozřejmě skvělý) recept? Díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 14:54  5898
potvůrkaz vánoček? To už je ozvláštnění, ne? To by mě nenapadlo:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.11.2006 14:30  5897
Zítra budu dělat žemlovku... máte někdo nějaký tip jak ji vylepšit? Já ji dělám z vánoček a tvarou... a na vrch před koncem zapékám sníh z bílků..... Já vím... na tom se skoro nedá nic zkazit :-)
pavel_p 2.11.2006 13:55  5896
tilkaJe pravda, že v dobách mé diety, kdy jsem nesměl nic smaženého jsem si udělal normální kuřecí řízek v trojobalu a dal jsem ho rovnou na mřížku do trouby, která jela jako gril. Tak výborný a šťavnatý řízky jsem snad ještě neměl :o)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 2.11.2006 13:48  5895
Pavel_PNemyslím si, že křupavé=vysušené. Chce to zkusit. Poprvé jsem si také myslela, že když nebudu pomatlávat tukem, bude kuře suché, ale nebyla to pravda.
anachsunamon 2.11.2006 13:27  5894
mankaVypadá to velice chutně. Díky za inspiraci, už vím co budu v sobotu vařit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.11.2006 12:12  5893
Varianta a popis na zhotovení ožralého kuřete jak tu už psal rychlonoh. Je to i s fotodokumentací. :-)
(Vím, že to tu už bylo kdysi, ale ten popis je prostě úžasnej... :-)
...a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže... )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.11.2006 11:33  5891
Krevetyvšechny recepty jsou hodně podobné, náš nejoblíbenější je tento:

Krevety oloupat, nechat jen ocásek, smíchat šťávu z 1 citronu, trochu bílého vína a sambal (něco jako chili), nechat chvíli marinovat, pak jen 2 minuty na pánvi, případně lehce podlít bílým vínem. Podávat s bílou bagetkou a dobře vychlazeným šampaňským.

Ty růžové krevety co se prodávají, jsou již předvařené, takže stačí opravdu jen prohřát. Zmražené jsou opravdu hnus.
tyna tyna 2.11.2006 10:16  5890
Jo, a vynikající je kuře naplněné na čtvrtky nakrájenými jablky, osolit, dost kmínu a podlít černým pivem (pak přelívat), je to něco jako kachna jinak
tyna tyna 2.11.2006 10:13  5889
kvitkonó není až taková, ale zase je šťavnatější maso, ale já mám taky letitou remosku, tak to třeba nebude mnou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 10:10  5888
tynaa udělá se v remosce kůrčička? V jiné než té naší jsem to nezkoušela, tak nevím.
tyna tyna 2.11.2006 10:09  5887
kuře v remosce je vynikající - babička ho dělala jen osolené a kmín (grilovací koření ani neznala ) a kousky másla...zkoušela jsem dostkrát, ale to babičky bylo prostě lepší, ach jo, asi tam přidávala něco moc tajného :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt