Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 5.11.2006 15:21  5927
Smetanovou kulajdu jsem zmrazila jen jednou, protože pak byla hnusná. A to asi všechny tyhlety smetanové a mléčné věci. Uvařené zelí v piksličce v pohodě, syrové tedy nevím...? Houby mrazím oběma způsoby (podle chuti a času) a zatím žijem. Ty jen nakrájený zaberou víc místa, ale zase je pak z nich víc cítit chuť, ale taky jsou cítit v mražáku, musí se víc zabalit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.11.2006 14:08  5926
Pravda, nějak jsem to nedomyslela...
Brambory samotné nezmrazuju, takže nemůžu posoudit jak moc nevhodné jsou. Brambory v polévce projdou zmrazením IMHO bez problémů.
Zelí jsem mrazila párkrát, vždycky to byl nějaký ten zbytek hotového zavázaný v pytlíku bez (téměř) vzduchu a přišlo mi v pohodě.
Možná trochu starostí by mohly dělat smetanové omáčky nebo polévky obsahující smetanu, které se musí po rozmražení nechat převařit, pak snad možná i houby, které někdo radí napřed trochu obdělat a pak zamrazit, jiný zase jen nakrájet a hned mrazit - znám zastánce obou skupin kde jedna varuje před druhou, ale zatím se nepřiotrávila ani jedna z nich.
Jinak mě už vážně nenapadá žádný další možný zádrhel...
pavel_p 4.11.2006 13:42  5925
brabory navíc bez chuti
maa 4.11.2006 13:28  5924
Tak trochu blemc, přesněji řečeno.
pavel_p 4.11.2006 11:06  5923
EvelynJdou zmrazit, jen jsou po rozmražení tak trochu hnusný .o)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 4.11.2006 10:23  5922
Našla jsem si to a Mondy v ID [4254] psala, že zmrazit nejdou brambory, zelí.. tak mě zajímalo co ještě.
scalex Scalex 4.11.2006 10:09  5921
Nevhodná jsou třeba vajíčka natvrdo. Proto když se třeba zmrazí španělské ptáčky, tak se pak z vajíčka uvnitř stane taková prazvláštní tvrdá hmota. Když tedy dělám ptáčky, u kterých předpokládám, že je zmrazím na později, vajíčko do nich nedávám. Uvařím ho pak raději čerstvé a přidám k těm rozmraženým ptáčkům jako externí bonus. 8^)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 4.11.2006 08:17  5920
manka: Když tu před časem Mondy vařila rodině aby měli co jíst když byla v lázních, tak mám pocit, že tu padlo něco že je ke zmražování úplně nevhodné - nějaká uvařená jídla. Tak se raději ptám.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.11.2006 00:45  5919
EvelynJak říkal Pavel - mražení se neboj, kromě sýra v bloku se dá mrazit snad úplně všechno...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.11.2006 22:36  5918
žemlovkaV sudetech tomu říkáme "zemlbába". A je dobrá i z loupáčků :-)
tyna tyna 3.11.2006 18:39  5917
PotvurkaNamočit tu vánočku do smetany a rozinky, ale je to kalorická bomba!Ale moc dobrá.
pavel_p 3.11.2006 18:04  5916
EvelynZmrazit můžeš úplně všechno. (Mrazíme si občas i nakrájený chleba do železné zásoby, kdyby náhodou došel a nám se nechtělo do krámu) Jediné co by se nemělo je rozmražovat a zmražovat opakovaně. Bílkoviny se pak stávají skorem až jedovatými.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 3.11.2006 18:01  5915
Bezva, díky :-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 3.11.2006 17:59  5914
Evelyn [5913]: jelikož u nás doma velmi často nějaká sekaná v mrazáku byla a v pohodě se pak použila třeba za měsíc, řekl bych, že se nemáš čeho bát :-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 3.11.2006 17:53  5913
Mám takový blbý dotaz, ale v zamražování se moc nevyznám. Musela jsme udělat dneska sekanou, protože maso by mi už nevydrželo. Jenže jsem sama doma až do neděle a to prostě nemám šanci sníst. Můžu sekanou dát zamrazit s tím, že bude pak ještě poživatelná?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt