Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 6.11.2006 08:52  5937
Pavel_P, MondyZa prvé chuť nic moc, za druhé se to nesmí dle hygieny a za další sem to už mockrát někde četla:-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 6.11.2006 08:36  5936
sharraad hlávkové zelí - předpokládám, že to bude, jako kdyby Ti zmrzlo na zahradě - rozmrazené to bude bláto.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 6.11.2006 08:36  5935
misuTo mrazím v pohodě. Problém bývá, pokud je uzenina víc slaná, mrazením se to ještě rozleží.
pavel_p 6.11.2006 08:32  5934
misulinaProč?
sharra sharra 6.11.2006 08:27  5933
Syrové kyselé zelí lze mrazit v pohodě. Hlávkové jsem zatím nemrazila.
misulina misulina 6.11.2006 08:14  5932
EvelynKupované mleté a např. párky a podobné uzeniny, to by se také mrazit nemělo.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 6.11.2006 07:59  5931
EveJeště rizoto je rozmrazené blivajz. Taky obalený květák se nedá po rozmrazení a upečení jíst :-).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 5.11.2006 20:36  5930
Já inspirován azdejší debatou udělal v pátek po delší době jahelník (dělá se jako rýžový nákyp) - a většina rodiny mě pochválila.
pavel_p 5.11.2006 19:23  5929
ble :o)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.11.2006 19:10  5928
Tak jsem se dneska pokusila udělat rýži na sladko. Vařila jsem ji v mléce v poměru víc než 2:1 a vzniklo z toho něco mezi kaší a mléčnou rýží kupovanou, ale bylo to mooc dobré. Za tepla jsem si ji dala se skořicovým cukrem a teď dlabu zbytek za studena s medem a taky mňamka...
tyna tyna 5.11.2006 15:21  5927
Smetanovou kulajdu jsem zmrazila jen jednou, protože pak byla hnusná. A to asi všechny tyhlety smetanové a mléčné věci. Uvařené zelí v piksličce v pohodě, syrové tedy nevím...? Houby mrazím oběma způsoby (podle chuti a času) a zatím žijem. Ty jen nakrájený zaberou víc místa, ale zase je pak z nich víc cítit chuť, ale taky jsou cítit v mražáku, musí se víc zabalit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.11.2006 14:08  5926
Pravda, nějak jsem to nedomyslela...
Brambory samotné nezmrazuju, takže nemůžu posoudit jak moc nevhodné jsou. Brambory v polévce projdou zmrazením IMHO bez problémů.
Zelí jsem mrazila párkrát, vždycky to byl nějaký ten zbytek hotového zavázaný v pytlíku bez (téměř) vzduchu a přišlo mi v pohodě.
Možná trochu starostí by mohly dělat smetanové omáčky nebo polévky obsahující smetanu, které se musí po rozmražení nechat převařit, pak snad možná i houby, které někdo radí napřed trochu obdělat a pak zamrazit, jiný zase jen nakrájet a hned mrazit - znám zastánce obou skupin kde jedna varuje před druhou, ale zatím se nepřiotrávila ani jedna z nich.
Jinak mě už vážně nenapadá žádný další možný zádrhel...
pavel_p 4.11.2006 13:42  5925
brabory navíc bez chuti
maa 4.11.2006 13:28  5924
Tak trochu blemc, přesněji řečeno.
pavel_p 4.11.2006 11:06  5923
EvelynJdou zmrazit, jen jsou po rozmražení tak trochu hnusný .o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt