Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.12.2006 12:45  5999
scalexa co tu titanovou pánev? ta mívá i protiucha...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 2.12.2006 12:00  5998
S pánivčkami od Tescomy nemám nejmenší potíže. Právě naopak mi přijdou lepší jak od Tefalu.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 2.12.2006 00:21  5997
Taky budeme mamce kupovat novou pánev. Tescomu máme rok nebo dva a je na odpis. A to jsme ji opatrovali jak oko v hlavě. Půjdu do Tefalu, obouruč ale nepotřebujeme. :-)
scalex Scalex 2.12.2006 00:18  5996
kvitko [5993]: s poklicí ano, ale s protiuchem ne. A když má moje slabá žínka přenášet těžkou pánev s těžkým jídlem a pod nohama se jí pletou tři psi, tak je dobré, aby ta pánev měla stabilitu, tj. aby se dala uchopit obouruč. S protiuchem nabízí Tescoma, ale do té se mi zoufale nechce, protože právě ta nám odešla a já bych raději kvalitní pánev, která vydrží opravdu dlouho. Jsou mi ukradené všechny ty termospoty a přídavné tryskové motory, nebo co to dneska na ty pánve montujou... chci prostě těžkou pánev s kvalitním teflonem a s protiuchem. 8^)
twistr 1.12.2006 22:00  5995
Smažené noodlesPřed časem jsem tady otvíral problém smaženejch čínskejch nudlí:-)) Takže stav po cca 3 měsících pokusů je:
- skleněné rýžové nudle mají rozčvochtané i číňani, ale větší průměry nejsou k zahození zejména jako plnič salátů
- čínské nudle - nerovná se - ty instatní tenké hnusy co se sypou do polévek a prodávají se i jinak balené. Je potřeba koupit normální neinstantní čínské nudle třeba v Tescu a pak už to jde samo. 5-7 minut povařit a vmíchat do osmaženého masa (kuřecí s troškou ostřejšího koření), zeleniny (cibulka, porek, paprika atd.) a doplnit sojovou omáčkou, chilli, rýžovým vínem. A lehce osmahnout (na rozdíl od rýžovejch a tenkejch se nematlaj).
Chystám se ještě experimentovat se všelijakýma ústřicovejma, rybíma omáčkama, ale s výsledkem jsem už velmi velmi spokojený. Mám už docela dobrou noodles závislost;-)))

kokos kokos 1.12.2006 21:57  5994
Dýně je dobrá v kompotu (když se ten kompot umí udělat)

Poklice se dají koupit i zvlášť, ale jsou nechutně drahé (cca 1/3 dobré pánve).

Taky chceme koupit novou dobrou pánev. Máme Tescomu Maximu a po 3 a půl letech se na několika místech "odbrousil" teflon :-((, jinak jsme sní byli velmi spokojeni.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.12.2006 21:13  5993
scalexa Tefal nedělá pánve s poklicí nebo co?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.12.2006 21:12  5992
dýně je náhodou výborná, třeba v buchtě, mňam:-)
scalex Scalex 1.12.2006 20:08  5991
Chystám se na nákup nové pánve. Logicky bych šel do Tefalu, jenže požadavek je: poklice (nemusí být skleněná) a ucho na protistraně, aby se těžká pánev (plná jídla) pohodlně přenášela obouruč.
tyna tyna 1.12.2006 17:46  5990
Vzhledem k zavařeným dýním od babi, také nevěřím. Zkus recept!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.12.2006 16:30  5989
Nevěřím, že dýně může být dobrá. :-D
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 1.12.2006 16:08  5988
Dnes mám chválící den.
Takže tady se také pochválím. Letos jsem dostala kus dýně a protože jsem nevěděla, co s ní, vyrobila jsem kandovanou. Bohužel tak dobrou, že bez ohledu na výstražné blikacící světýlko, kolik že to má kalorií, uzobávám a uzobávám.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.11.2006 13:05  5987
kokosneboj, to si zjistím:-)
kokos kokos 29.11.2006 12:28  5986
Jen aby to bez toho poštovného nebylo ještě dražší
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.11.2006 11:56  5985
mountkonečně nějaká odpověď:-) Dík, zkusím se pomrknout. Se mi ho nece objednávat s tím tučným poštovným.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt