Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:35  6043
Bílé hmota na dortTeď koukám, že Fiala má i bílou potahovací hmotu balenou po 1kg, za 120 Kč.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:31  6042
KovandoviFiligrány - čokoládové zdobení nebrat, je to sice hezké, ale chuť je dost hrozná. Je to z levné polevy a nikoliv z čokolády. Barvy taky nejsou nic moc. Mnohem lepší barvy jsou od firmy Aroma-Aroco. k dostání mimo jiné i u Fialy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:26  6040
MarcipánSe dá koupit i malém balení, dokonce i barvený od firmy Kovandovi. Používají stejného dodavatele surovin jako já, jen to pytlíkují do malých balení pro malospotřebitele. Třeba "šlehačkové krémy" používám já také (jen to nakupuji v balení po 10kg :-)), je to stejný systém jako dříve zmiňovaná alaska express od Fialy.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 16:01  6039
phannyÁÁÁ - díky za test! Já jsem si ji nechávala jako na případnou zkoušku, kdy bude dítě požadovat "úplně hladkej dort" a tímhle jsi mi ulehčil od rozhodování. Pokud se nepovedla tobě, tak já ji už ani zkoušet nemusím...
Jen by mě zajímalo, jak přišli zrovna k těm ohlasům, které tam tu hmotu vychvalovaly do nebes. No, vlastně to ani asi nechci vědět... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 15:55  6038
MankaApetitovou hmotu z bílé čokolády jsem připravil neúšpěšně, letěla do koše. Výsledná hmota byla suchá, drolivá a pouštěla kvanta tuku.
tyna tyna 4.12.2006 14:48  6037
MarcelaKdyž ty jsi amatér, tak teda nevím co jsem já se svými pár naučenými výrobky bez fantazie! Je to moc hezké!!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 12:20  6036
Scalex"Obouruční" tefalku má kamarádka, vejde se tam snad deset porcí masa a stála asi šest stovek v Makru. Bohužel - promeškala jsem asi před dvěma lety tuhle jedinečnou akci a od té doby si rvu vlasy pokaždé, když ji u nich vidím. Vypadá přesně tak jako ta z jejich současné řady J. Olivera...
Já sama si koupila wok t. Ingenio a v případě opravdu těžkých potravin bych přimlaskla druhou rukovjěť z druhé strany pánve. Sice kostrbaté řešení, ale zase tak často ji nepoužívám (tu druhou rukovjěť). Poklice ni na ni pasuje přesně ta samá, která mi zbyla po Tescomě.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 12:14  6035
poleva na dortV Apetitu byl někdy kolem léta recept na svatební dort, kde se poleva hnětla asi z kila bílé čokolády a byly na ni ohlasy, že je fajn. Na jejich online stránkách však není, svatební dort, který tam mají, ale jiný a ten má ledovou polevu z bílků...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 23:14  6034
TekeZ persika, jádra meruněk, broskví
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.12.2006 22:19  6033
z čeho je ta presipánová hmota??
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:44  6032
Marcipá a la FoxkaNa potahování bych se toho bál, bude to praskat IMHO. Jinak mandlová modelovací hmnota = marcipán, jiná modelovací hmota /mléčná, presipánová.../ se nesmí nazývat marcipánem /oficiálně, z maripánu snad u nás nikdo doopravdy nic nevyrábí/.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:41  6031
MarcipánZabalený v potravinářské folii vydrží klidně i rok /lépe uschovat v chladu a temnu, jsou v to mandle a může žluknout/. Lze i zmrazit. Glukózový sirup má konzistenci hustého medu, asi jako roztavený cukr, ale studený :-). A je mnohem méně sladký než cukrový rozvar.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:38  6030
alaska expressJe sice nazýván ztužovačem šlehačky, ale výsledkem jsou fantastické, extrémně lehké a chutné krémy. Bohužel je to dost drahá sranda. Na jeden normální dort je té alasky potřeba cca 200g.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.12.2006 21:13  6029
Wow. Marcelko, to je nádhera.
mati 3.12.2006 18:34  6028
MarcelaHa ha - prej amater - vzdyt ten dort je naaaaaadhernej.
Jsi sikula, opravdu:-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt