Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 5.12.2006 14:40  6057
TherezaMamina tím plní na vánoce košíčky a je to moc mňam:-) Jinak z toho kámoška dělá i likér "bejlíz":-) Já to mohu i samotné, ale v malém množství:-))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 5.12.2006 14:37  6056
jedna známá pekla vždycky dort..něco jako medovník a timhle způsobem do něj dělala krém.-))ten byl....:-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 5.12.2006 14:36  6055
mňam, nikdy sem to nezkoušela, ale musí to bejt straaaašně dobrý:))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.12.2006 14:32  6054
6049Mildo, zkus zi napřed přečíst alespoň aktuální stránku... :-))
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.12.2006 14:16  6053
Je lepší vařit 4 hodiny, stojí to za to :-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 5.12.2006 14:11  6052
misulina..tak sme na to káply obě.-)))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 5.12.2006 14:11  6051
milda:...zaslechla sem, že se takovej ten tahavej vyrábí z kondenzovanýho mlíka, který se nechá pár hodin vařit v plechovce a pak se to jen obarví tim cukrem...
misulina misulina 5.12.2006 14:10  6050
MildaMáma dělá karamelový krém tak, že asi dvě hodiny vaří Salko. Asi záleží, na co to potřebuješ.
milda Milda 5.12.2006 13:40  6049
manka [6048]: a ten/ta "phanny" se tu vyskytuje nebo ne a mam napsat do psoty?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.12.2006 13:28  6048
MildaTo ti asi nejlíp poradí phanny, ale IMHO to bude něco ve smyslu "cukr po opražení na troše másla OPATRNĚ zalít studenou vodou, rozmíchat a svářet a svářet a svářet..."
milda Milda 5.12.2006 13:23  6047
hoj
potreboval bych poradit:
nemate nekdo recept na vyrobeni "tahaveho karamelu"?
karamel normalne udelam kdyz hodim cukr a trosku zahreju. Tam ale pak:
1/ pokud jen samotnej cukr tak po zaschnuti je z toho vec tvrda jak sutr
2/ kdyz pridam maslo tak je z toho mastna vec jaksi taky netuhnouci (ale mozna davam spatny pomer)

Ja bych potreboval bud krem (coz bych predpokladal u toho masla) nebo lepe "tahavou vec" jako byva napr. v cokoladovych tycinkach.
Poradite?

BTW dnes se hodlam pustit do smazeneho bananu s vinnou penou tak pak poreferuju
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 18:39  6046
DotV tom původním receptu (co jsem viděl já) byl glukózový sirup.
dot Dot 4.12.2006 17:46  6045
Bílá hmota z Apetitu původní recept: 750 ml cukrového rozvaru 200 g krupicového cukru 2,7 bílé čokolády 350 ml vody
Vodu a 140 ml rozvaru zahřívat, pak přidat sirup a rozpuštěnou čokoládu. Nechat ztuhnout přez noc.
Já to měla přepočtěné na 400 gr bílé čokolády orion na nepatrový střední dort.
dot Dot 4.12.2006 17:40  6044
No mě vyšel dort z Apetitu dvakrát dobře - neumím dávat obrázky, poprosím Gabrielle.
Ale nějaký háček v tom určitě je protože jsem tam přimíchávala mnohem méně vody a sirupu než bylo v rozpisu - přepočet mám kdesi na založeném papírku, jako pětšinu svých receptů. Ale trhalo se to rochu při vyvalování. Chuťově dobré.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:35  6043
Bílé hmota na dortTeď koukám, že Fiala má i bílou potahovací hmotu balenou po 1kg, za 120 Kč.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt