Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 21.12.2006 09:51  6195
OomTo nevím, ale meleme je ve strojku na strouhanku. Nebo zkus struhadlo :-)))))
oom Oom 21.12.2006 09:28  6194
cukrovíNevíte náhodou kde by se dali koupit mleté ořechy či mandle? Sice máme mixér, ale ten ořechy akorát rozseká na malé kousky, a já chci jemně mleté do vanilkových rohlíčků.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2006 08:14  6193
Já si dělám koprovku s bramborem a vajíčkem, pač rybí polívku bych nesnědla. Tu si dává přítel od maminky.
marienka Marienka 21.12.2006 08:11  6192
VandaDik, to zni zvladnutelne. Libi se mi, ze se ty vnitrnosti nemuasi dostat do vysledne polivky, ze tam prijde jen vyvar.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.12.2006 07:55  6191
1) Zvlášť uvařit hlavy a mlíčí v osolené vodě s kouskem mrkve, celeru, petržele a kořením - pepř, nové koření. (Pokud máš mlíčí; pokud máš jikry, můžou se nechat zvlášť a zavařit až do hotové polívky)
2) Zpěnit cibulku na másle, na to nastrouhanou kořenovou zeleninu (syrovou, ne tu z polívky ;o)) osmahnout, mírně osolit, chvilku podusit (pak už vařím jen krátce s vývarem)
3) Hotovým přecezeným vývarem zalít zeleninu, přidat případně jikry, nechat nějakou minutku povařit. Nahoru zelenou petržel. Dáváme k tomu toustový chleba prohnaný topinkovačem.

Kdo chce, může dát zásmažku, ale je dobrá i takto.

Manžel a syn ale preferují jako polívku na Štědrý den zelňačku.


marienka Marienka 20.12.2006 18:03  6190
upřesnění - mám tu dvě hlavy a pytlíček vnitřností (dostala jsem ke kaprovi zadarmo), co s tím?
marienka Marienka 20.12.2006 17:56  6189
Nějaký osvědčený recept na rybí polévku by nebyl, prosím?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.12.2006 12:02  6188
Sirin: Ne, já mám Ingenio sadu 26cm pánev normální a 28cm wok. Uvažuju o nějaké menší sestavě těch hrnců, ale právě kvůli té velikosti (no, spíš malosti) nechci nic početně většího. Ale velké hrncopánve od Tefalu tam mají taky.
(V nových řadách by se Tefal dle prodavačky v jejich značkové prodejně měl soustředit právě víc na hrnce.)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.12.2006 22:50  6187
manka [6181]: to máš ty hrnce do 20cm? Není to trochu malé?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.12.2006 17:54  6186
ScalexTak to mám rád i já :-)
scalex Scalex 19.12.2006 17:51  6185
Mountbatten: já dávám do salátu půl napůl majonézu a kysanou smetanu a na kostičky nakrájená jablka.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 19.12.2006 15:37  6184
my dáváme do salátu ještě nastrouhanou mrkev...mě v něm teda chutná (babička pořád honí nějaký vitamíny:-))).....ale majonézou nešidíme.....u nás sme všichni na majonézách a tatarkách závislí:-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.12.2006 15:03  6183
mankahm, že bych mrkla? Pánev by se do sbírky hodila, kor od Tefalu. Ale před vánocema trošku nestíhák.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.12.2006 14:29  6182
Náhrady majonézyOsobně mi moc chutná nahrazaní části majonézy kysanou smetanou. Jogurt mi přijde moc kyselý. Suprovou smetanu mají v Plusu.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.12.2006 14:23  6181
Sirin: spokojenost největší! :-)

kvitko: nevím, vypadá to tak nějak nafurt. Ale je to samozřejmě všechno do vyprodání zásob.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt