Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 21.12.2006 11:54  6202
díky.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 21.12.2006 11:53  6201
Suchos:mne v Korei na tu jejich ryzi ucili takto:vysypat ryzi do hrnce. Na tu ryzi polozit dlan. Zvednout ji na prstech (tedy prsty se ryzove podlozky dotykaji,dlan je vzhuru) A nalit vodu tak,aby voda dosahovala na konec dlane-pred zapesti.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2006 11:07  6200
Já taky nemám strojek na oříšky/strouhanku, každej rok si říkám, že příště už ho budu mít a každej rok si stejně brousím prsty na struhadle. Naštěstí toho dělám jen trochu. Zkoušela jsem i rozválet (jde špatně) a část jsem i roztloukla paličkou (hrubší kousky, ale jde to), tak asi tak :-)
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 21.12.2006 10:44  6199
Nemáte někdo zkušenosti s vařením sushi rýže?
Zajímá mě to jak to s množstvím vody. Rýži vařím vždycky dvakrát tolik vody co rýže. Je to u sushi rýže jinak?
oom Oom 21.12.2006 10:36  6198
tynaděkuji za radu, bohužel strojek na strouhanku ani na mák ani na maso nemáme, a s tím struhadlem to raději zkoušet nebudu... prsty s ořechy nejsou dobrou směsí do vánočního cukroví :- )
oom Oom 21.12.2006 10:35  6197
PotvurkaChutné jsou i rozsekané ořechy v cukroví co peče někdo jiný :- )) ale já právě chtěla ty mleté... minulý rok je prodávali a teď nikde nic :-/
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 21.12.2006 10:03  6196
Oomi do van. rohlíčků dávám jemně rozsekané ořechy (z robota), a zatím to dycky bylo chutné ;o)
tyna tyna 21.12.2006 09:51  6195
OomTo nevím, ale meleme je ve strojku na strouhanku. Nebo zkus struhadlo :-)))))
oom Oom 21.12.2006 09:28  6194
cukrovíNevíte náhodou kde by se dali koupit mleté ořechy či mandle? Sice máme mixér, ale ten ořechy akorát rozseká na malé kousky, a já chci jemně mleté do vanilkových rohlíčků.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2006 08:14  6193
Já si dělám koprovku s bramborem a vajíčkem, pač rybí polívku bych nesnědla. Tu si dává přítel od maminky.
marienka Marienka 21.12.2006 08:11  6192
VandaDik, to zni zvladnutelne. Libi se mi, ze se ty vnitrnosti nemuasi dostat do vysledne polivky, ze tam prijde jen vyvar.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.12.2006 07:55  6191
1) Zvlášť uvařit hlavy a mlíčí v osolené vodě s kouskem mrkve, celeru, petržele a kořením - pepř, nové koření. (Pokud máš mlíčí; pokud máš jikry, můžou se nechat zvlášť a zavařit až do hotové polívky)
2) Zpěnit cibulku na másle, na to nastrouhanou kořenovou zeleninu (syrovou, ne tu z polívky ;o)) osmahnout, mírně osolit, chvilku podusit (pak už vařím jen krátce s vývarem)
3) Hotovým přecezeným vývarem zalít zeleninu, přidat případně jikry, nechat nějakou minutku povařit. Nahoru zelenou petržel. Dáváme k tomu toustový chleba prohnaný topinkovačem.

Kdo chce, může dát zásmažku, ale je dobrá i takto.

Manžel a syn ale preferují jako polívku na Štědrý den zelňačku.


marienka Marienka 20.12.2006 18:03  6190
upřesnění - mám tu dvě hlavy a pytlíček vnitřností (dostala jsem ke kaprovi zadarmo), co s tím?
marienka Marienka 20.12.2006 17:56  6189
Nějaký osvědčený recept na rybí polévku by nebyl, prosím?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.12.2006 12:02  6188
Sirin: Ne, já mám Ingenio sadu 26cm pánev normální a 28cm wok. Uvažuju o nějaké menší sestavě těch hrnců, ale právě kvůli té velikosti (no, spíš malosti) nechci nic početně většího. Ale velké hrncopánve od Tefalu tam mají taky.
(V nových řadách by se Tefal dle prodavačky v jejich značkové prodejně měl soustředit právě víc na hrnce.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt