Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 22.12.2006 18:08  6217
Taky bych to smažil na pánvi, důvod té trouby je spíš v tom, že používám na sešpejlení kovové jehly a nerad bych při manipulaci poškrábal povrch pánve. Takže to dávám do porculánového pekáčku.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.12.2006 18:06  6216
Ja to normalne smazim na panvi.

Podavam s chlebem, nebo s bramborovym salatem a hlavne se strouhanym jablkem a krenem.
scalex Scalex 22.12.2006 18:01  6215
Jo a vůbec není špatný kus klobásy "vymáčknout" ze střívka, udělat z kuřecího nebo krůtího řízku kapsu a naplnit ji tou klobásovinou a dát to upéct.
scalex Scalex 22.12.2006 17:59  6214
Já ji prostě sroluju do spirály, sešpejlím jehlama, obalím v hladké mouce a šoupnu do trouby pod gril. K tomu vařené brambory nebo chleba a kyselá okurka.

S mražením jsem nikdy problém neměl, jednou jsem jednu zapomenutou zapadlou objevil v mrazáku v květnu, odvážil jsem se ji pozřít a žádné následky to nemělo. 8^)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 22.12.2006 17:37  6213
Tak k Sirinině dotaz bych se připojila a ještě bych prosila o radu co vlastně s ní... taťka ji letos iniciativně donesl a maminka si není jistá jak ji správně připravit...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.12.2006 13:54  6212
jak dlouho vydrží bílá vinná klobása a můžu ji dát do mrazáku?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 22.12.2006 10:49  6210
kamos jde udit maso, dostal jsem nabidku koupit si salam a klobasky na douzeni... poradte co mam koupit? vysocinu, inovecky?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2006 08:09  6209
Tak nám zítra přijede na oběd skorotchán s nevlastní skorotchyní .. rozhodla jsem se udělat předvánoční guláš s domácím knedlíkem. No, dnešní večer budu stát u plotny:-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.12.2006 07:53  6208
OomTaky mám ruční mixérek, takový ten 3 zmáčkneš a máš rozmixováno, nadrceno a pod. V něm to dělám :-))).
shelle Shelle - Good Service 21.12.2006 23:47  6207
OomNevim, jestli to spravne popisuji, tim nozem myslim tu vrtulku s brity.
oom Oom 21.12.2006 20:01  6206
Shellejojo ten mám, s nástavcema včetně toho s nožem. Vyzkouším :- )
shelle Shelle - Good Service 21.12.2006 17:34  6205
OomA nemas k tomu rucnimu takovou tu nadobku a do ni "nuz"? V tom je totiz prave rozmixujes take.
oom Oom 21.12.2006 17:16  6204
Mondymixér mám takový ten ruční, ale to udělá malé kousky. Jinak děkuji všem za rady o oříškách .-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 21.12.2006 13:50  6203
OomNemáš ani mixér, oříšky jdou i rozmixovat.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 21.12.2006 11:54  6202
díky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt