Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
trilli 24.12.2006 00:37  6224
mangoporaďte mi prosím co děláte s Mangem?
včera jsem se ptala na večírku známejch a všichni mi řekli akorát "mango vyhazujeme do koše" a to se mi nechce.
díky
trilli 24.12.2006 00:35  6223
jé ňam ňam vinná klobása!
u nás jí ani v jednom krámě neměli a tak si na ní letos bohužel nepochutnáme |:-(
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.12.2006 18:55  6222
Scalex [6217]: tak jsem to zkusil v troube a je to lepsi. hlavne nemam poprskanej celej sporak.
akorat se mi ka konci trochu pochcaly, ale prodpokladam, ze to je normalni, navic to zavisi spis na konkretni klobase.

hlavne to chce hodne vejmrdy! (jablka+kren) :)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.12.2006 16:01  6221
margotno a jak to mám jinak nazvat:-)
margot margot 23.12.2006 00:57  6220
Kvítko ...nevlastní skorotchýně, to je super titul!
:-))
tyna tyna 22.12.2006 20:21  6219
Zkuste v trojobalu jako řízek (sešpendlená do spirály), akorát místo mouky a vejce těstíčko zadělané bílým vínem, strouhanka (nebo kukuř. lupínky) a smažit. JE to bomba, ale.........mňam.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.12.2006 20:17  6218
Klobásy stočím, ničím neobaluju a peču podlité trochou vody. A normálně je zamrazuju.
scalex Scalex 22.12.2006 18:08  6217
Taky bych to smažil na pánvi, důvod té trouby je spíš v tom, že používám na sešpejlení kovové jehly a nerad bych při manipulaci poškrábal povrch pánve. Takže to dávám do porculánového pekáčku.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.12.2006 18:06  6216
Ja to normalne smazim na panvi.

Podavam s chlebem, nebo s bramborovym salatem a hlavne se strouhanym jablkem a krenem.
scalex Scalex 22.12.2006 18:01  6215
Jo a vůbec není špatný kus klobásy "vymáčknout" ze střívka, udělat z kuřecího nebo krůtího řízku kapsu a naplnit ji tou klobásovinou a dát to upéct.
scalex Scalex 22.12.2006 17:59  6214
Já ji prostě sroluju do spirály, sešpejlím jehlama, obalím v hladké mouce a šoupnu do trouby pod gril. K tomu vařené brambory nebo chleba a kyselá okurka.

S mražením jsem nikdy problém neměl, jednou jsem jednu zapomenutou zapadlou objevil v mrazáku v květnu, odvážil jsem se ji pozřít a žádné následky to nemělo. 8^)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 22.12.2006 17:37  6213
Tak k Sirinině dotaz bych se připojila a ještě bych prosila o radu co vlastně s ní... taťka ji letos iniciativně donesl a maminka si není jistá jak ji správně připravit...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.12.2006 13:54 - Oblíbené kluby (21:55) 6212
jak dlouho vydrží bílá vinná klobása a můžu ji dát do mrazáku?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 22.12.2006 10:49  6210
kamos jde udit maso, dostal jsem nabidku koupit si salam a klobasky na douzeni... poradte co mam koupit? vysocinu, inovecky?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2006 08:09  6209
Tak nám zítra přijede na oběd skorotchán s nevlastní skorotchyní .. rozhodla jsem se udělat předvánoční guláš s domácím knedlíkem. No, dnešní večer budu stát u plotny:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt