Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.12.2006 23:47  6238
Vytočila??? Nechápu. Jak píše kokos - chtěla jsem učinit zadost staročeské tradici...
Jo, a já je prozřetelně nedala na ten "hlavní" stůl, ale nabídla jim je ještě před zahájením oficiální večeře a po prvním přípitku (doufala jsem, že ten je rozehřeje a naladí :-))

kokos kokos 25.12.2006 22:27  6237
Šneci jsou ovšem tradiční vánoční jídlo v českých zemích. Dokonce myslím déle než ta ryba.
twistr 25.12.2006 21:22  6236
FoxkaJsem šíleně šťastný, že jsem měl u rodičů k večeři rybu v trojobalu, vynikající maminčin bramborový salát, na který se těším celý rok. Že na stole byla mísa s ovocem, tác s cukrovím, kousek chleba, vánočka - že všechno bylo tak jak jsem zvyklý.
Šneci jako štědrovečerní předkrm - ač nejsem odpůrce ničeho nového, hmmm, na štědrý večer by jsi mě podobným experimentem nejen nenadchla ale i dost vytočila.
nenufer 25.12.2006 20:42  6235
ale ono je to pritom dobre ked sa to vie spravit a okrem toho je to klasicke jedlo :-)
shelle Shelle - Good Service 25.12.2006 12:48  6234
Foxka [6232]: A? Ja na to nikdy nemela odvahu skrz vyrok Teke. I ty musle me odpuzuji.

teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.12.2006 12:43  6233
nevím proč, ale chce se mi říct: "Svině klouzavý!" :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.12.2006 12:17  6232
Tak jsem rodině připravila překvapení - jako předkrm štědrovečerní večeře jsem podávala šneky. Ze šesti lidí u stolu jsme to jedli tři - a z toho jeden jen proto, aby mi udělal radost.. :-(
shelle Shelle - Good Service 24.12.2006 13:55  6231
trilli [6224]: Oloupat a snist, melo by byt stavnate, kdyz ho loupes. Pokud z nej netece stava, jeste neni uplne zrale. Takove davam do ciny.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.12.2006 13:44  6230
Nesnáším grepy a nesnáším pomelo... brr :-)
scalex Scalex 24.12.2006 13:39  6229
Foxka [6227]: v podstatě je to na hranici pomeranče a grepu, takže bych to pojal jako tato dvě ovoce. Slupka u jednotlivých dílků je dost tuhá, doporučuju vyloupat z nich dužninu ven (jako kdybys u pomeranče ještě nařízla a "svlékla" každý jednotlivý dílek). Jinak pomelo je výrazně sušší než grep a pomeranč, chuťově se blíží ke grepu, ale je mnohem sladší (takže chutná i lidem, kteří grepy zrovna v lásce nemají).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 24.12.2006 12:18  6228
Foxka oloupat odblanit a sníst.)))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.12.2006 12:11  6227
A co děláte s ovocem, které se jmenuje pomelo?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 24.12.2006 03:42  6226
jsem stejného názoru jako gotreg. oloupat a sníst je rozhodně vhodnější než vyhodit do koše :)
gotreg 24.12.2006 02:38  6225
doporučil bych ho oloupat a sníst
trilli 24.12.2006 00:37  6224
mangoporaďte mi prosím co děláte s Mangem?
včera jsem se ptala na večírku známejch a všichni mi řekli akorát "mango vyhazujeme do koše" a to se mi nechce.
díky

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt