Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
twistr 26.12.2006 19:46  6246
FoxkaProtože bys mě přivedla do hloupé situace. Na jedné straně bych věděl, že jsi přípravě a vymýšlení věnovala značné úsilí a odmítnutí by Tě naštvalo anebo mrzelo. Na druhé straně bylo předloženo něco, co je alespoň pro mě neobvyklé a s pozřením bych měl zásadní potíže. Takže bych byl dost naštvaný, když bys mě takto problematické situaci vystavila právě při štědrovečerní večeři.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.12.2006 19:19  6245
Bože, ta složitá příprava pro pár soust. Já bych to teda do huby nedala:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.12.2006 17:38  6244
http://bydleni.tvujdum.cz/jidlo-a-napoje/date-si-sneky.aspx
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.12.2006 15:42  6243
ankahm, zajímavé, ale kde se zas vzali třeba ti hlemýždi? To mě taky překvapilo .. v zimě a hlemýždi? To se jako vyhrabávali zakuklení šneci nebo nějak skladovali nebo jak?:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2006 15:12  6242
kvitkoTak tady!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2006 15:09  6241
kvitkoTuším, že to bylo vloni touto dobou (no asi trochu dříve), kdy o tom byl obr článek v Reflexu. Docela mě i pobavil.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.12.2006 15:05  6240
Vy šílíte!:-)

Stejně by mě zajímalo, kdo jako první si dal na Štedrej den smaženou rybu a bramborovej salát. To přece není jídlo nijak zvlášť sváteční. Dá se někde číst nějaká historie podávaných jídel o Vánocích?
pegas Pegas 26.12.2006 01:34  6239
kokos: Opravdu? To slysim poprve.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.12.2006 00:47  6238
Vytočila??? Nechápu. Jak píše kokos - chtěla jsem učinit zadost staročeské tradici...
Jo, a já je prozřetelně nedala na ten "hlavní" stůl, ale nabídla jim je ještě před zahájením oficiální večeře a po prvním přípitku (doufala jsem, že ten je rozehřeje a naladí :-))

kokos kokos 25.12.2006 23:27  6237
Šneci jsou ovšem tradiční vánoční jídlo v českých zemích. Dokonce myslím déle než ta ryba.
twistr 25.12.2006 22:22  6236
FoxkaJsem šíleně šťastný, že jsem měl u rodičů k večeři rybu v trojobalu, vynikající maminčin bramborový salát, na který se těším celý rok. Že na stole byla mísa s ovocem, tác s cukrovím, kousek chleba, vánočka - že všechno bylo tak jak jsem zvyklý.
Šneci jako štědrovečerní předkrm - ač nejsem odpůrce ničeho nového, hmmm, na štědrý večer by jsi mě podobným experimentem nejen nenadchla ale i dost vytočila.
nenufer 25.12.2006 21:42  6235
ale ono je to pritom dobre ked sa to vie spravit a okrem toho je to klasicke jedlo :-)
shelle Shelle - Good Service 25.12.2006 13:48  6234
Foxka [6232]: A? Ja na to nikdy nemela odvahu skrz vyrok Teke. I ty musle me odpuzuji.

teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.12.2006 13:43  6233
nevím proč, ale chce se mi říct: "Svině klouzavý!" :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.12.2006 13:17  6232
Tak jsem rodině připravila překvapení - jako předkrm štědrovečerní večeře jsem podávala šneky. Ze šesti lidí u stolu jsme to jedli tři - a z toho jeden jen proto, aby mi udělal radost.. :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt