Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 30.12.2006 20:28  6266
Pegas [6265]: pokud to pak chceš jíst i s tím papírem, tak to není nutné vysypávat. 8^)
pegas Pegas 30.12.2006 20:24  6265
Jeste jedna vec, je nutne ten papir vysypavat?
tyna tyna 30.12.2006 20:23  6264
PegasTak hodně úspěchů a dobrou chuť (zatím chutnala NAPROSTO všem - i ťchýni), pak poreferuj, jak se povedla :-))
pegas Pegas 30.12.2006 20:21  6263
tyna: Dik, zitra vyzkousim.
tyna tyna 30.12.2006 19:49  6262
Mám ještě prosbu - umí tu někdo opravdu dobrý katův šleh? Já ho mám vždy jako guláš:-(
tyna tyna 30.12.2006 19:21  6261
Pegas1 šlehačka stačí - ta placa se zdá pomazaná málo, ale když se to sruluje, tak je to dost.
pegas Pegas 30.12.2006 11:09  6260
tyna: Staci na tu roladu jedna slehacka 250ml?
maa 30.12.2006 01:00  6259
tynaDík!
tyna tyna 26.12.2006 21:31  6258
PegasChápeš to moc dobře. Konečný vzhled nic moc, hlavně ten pečící papír dobře vymazat 100%tukem nebo sádlem a pak vysypat hrubou moukou a nebát se to dost dlouho (asi 15 min) péci... Ale jinak je to móc dobré a asi ne moc výživné. Jo, a při pečení to voní lépe než cukroví a pak je to hnědobílá lehká ruláda.
pegas Pegas 26.12.2006 21:01  6257
tyna: Chapu to dobre, ze se to stoci do rolady, necha vychladnout, potom narovna, naplni a zase smota? Roladu jsem delal asi dvakrat, ale nikdy se moc nepovedla (vzhledove).
gotreg 26.12.2006 20:25  6256
twistrtebe bych chtěl mít doma *lehounký sarkastník*
tyna tyna 26.12.2006 20:10  6255
Ještě - vypadá to složitě, ale nebojte - je to 1 placka a pak 1 šlehačka. Peču to už asi 15 let a s velkým úspěchem - nikdo to neznáa :-))
tyna tyna 26.12.2006 20:08  6254
Jo - takže "roláda pro baletky"
15 dkg moučk. cukru
3 lžíce kakaa
5 celých vajec
- našlehat (ale dost) vše dohromady a dát péci na vymazaný a vysypaný pečící papír ( na plechu :-)), péci asi při 180 C do upečení (to je doporučení, co. Hlavně bacha při dávání do trouby, aby se to nesešouplo na 1 stranu). JPo upečení ještě vlažné zabalíme pomocí toho papíru do rolády, necháme vystydnout. Našleháme 1 šlehačku (dobrá je se ztuhovačem), ale už nesladíme a natřeme na rozbalenou roládu - a- zabalíme zpátky do tvaru rolády.
Když se to tak moc nepovede dostat z toho papíru (trocho potrhaná apod), posypeme HODNĚ cukrem a kakaem. Páč to pak krájíme "přes", nerovnosti se vytrácejí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.12.2006 20:06  6253
Tyna: Máma už také upustila od výroby či kupování dortu na moje silvestrovské narozeniny. S rodinou je slavím většinou mezi svátky a je to ve znamení dojíždění zbytků.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.12.2006 19:57  6252
Jestli by chtěl někdo půl mísy zbylýho uleželýho brsalátu, ať se hlásí, zítra ho hodlám vyhodit:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt