Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.1.2007 14:28  6280
zblunceTu čínu sem už Scalex dával, IMHO je to tohle a nechá se to vychladnout. :-)

na co recept, čína se dá v pohodě zaimprovizovat. 8^) Ona to tedy není čína, je to prostě směs s nudličkama, ale dávám do toho dost nečínské věci. 8^) Ale je to dobré a docela zdravé.

Kuřecí, krůtí nebo libové hovězí nakrájím na nudličky a nechám pár hodin marinovat v nějaké dobře kořeněné marinádě (olivový olej, worcester, karí nebo grilovací koření). Namočím fazole do studené vody, nechám pár hodin máčet a pak je v (téže) vodě (jen osolené) uvařím. Na trošce olivového oleje zpěním cibulku, zapráším paprikou (používám uzenou papriku, dává jídlu lepší chuť), přihodím mraženou zeleninu do číny nebo si tam dám zeleninu podle chuti - na nudličky nakrájené papriky, pokrájená loupaná rajčata, na úzké nudličky nakrájenou kedlubnu, bambusové výhonky, na drobné kostičky nakrájený celer, kešu oříšky nebo buráky, prolisovaný česnek, pokud už je vše orestováno a hrozilo by, že se to začne pálit, tak lehce podleju vodou. Zároveň si na druhé pánvičce na sucho nebo na trošce olivového oleje orestuju nudličky (pokud se máchaly v olejové marinádě a máš pánev s dobrých povrchem, tak už další olej není potřeba). K zelenině přimíchám uvařené fazole a orestované nudličky, zaleju vodou a nechám trochu vydusit. Není třeba dlouho, aby zelenina zůstala křupavá. Občas to dělám tak, že třeba papriky přidávám až v polovině dušení, protože mi nevadí, když zůstanou skoro syrové. Pokud chci omáčku červenější, přimíchám rajčatový protlak (nikoli kečup, ten často obsahuje cukr a škrob). Dochutím pepřem a solí a pak to všechno natláskám do hlavy. 8^)

Variace: vynecháš fazole a vzniklou směs budeš podávat s rýží natural nebo basmati.

Další variace uděláš prostřednictvím koření - tj. do marinády nedáš grilovací koření či kari, ale nějaké voňavé bylinky - bazalka, tymián, rozmarýn, zkrátka klasické provensálské koření. Buď všechno najednou, nebo jednou uděláš bazalkovou variaci, jindy zase tymiánovou...

Taky můžeš zkoušet různé druhý fazolí, ony se taky občas trochu liší chutí...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.1.2007 14:25  6279
jak jste se tu vlastne bavili o vinne klobase, jake je jeji slozeni???

(jinymi slovy, Scalexi, muzes to? :-)) a jaky je recept na studenou fazolovou čínu?)
shelle Shelle - Good Service 2.1.2007 11:58  6278
Ehhhm, RTFM - po otevreni v lednici do tri dnu.
shelle Shelle - Good Service 1.1.2007 23:03  6277
AnkaOd vcera. Chces zbytek? Klidne dam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2007 20:15  6276
ShelleJak dlouho už ji tam máš?:)))
shelle Shelle - Good Service 1.1.2007 19:18  6275
(oblibeny) kokosovy kremJak dlouho ta otevrena plechovka vydrzi v lednici?
tyna tyna 31.12.2006 17:00  6274
Tak v příštím roce hodně úspěchů a lásky a štěstí a ... no všechno, co si přejete!!!!
tyna tyna 31.12.2006 16:59  6273
PegasJe to ňamka, viď. Já sladké nemusím, ale todle jo.

pegas Pegas 31.12.2006 14:30 - Oblíbené kluby (11:55) 6272
Tak hotovo, je to vynikajici. Dokonce jsem zjistil, ze uz jsem to nekdy mel, tak jsem rad, ze mam ted recept a muzu si to upect casteji.
tyna tyna 30.12.2006 20:39  6271
PegasNo nevím, ale jak jsem psala, já namatlám papír 100% tukem nebo sádlem (olej se mi moc neosvědčil, ale taky to jde), vysypu hrubou moukou, pak přendám na vysoký plech a upravím v rozích a pak na to vliju tu našlehanou směs (šlehej dost dlouho, ale přece jen je to řidší než normální těsto s moukou)
scalex Scalex 30.12.2006 20:39  6270
Anka [6268]: rolády jsou trochu jiný případ, jsou hodně křehké a jde o to, aby se nepotrhaly. Na tunu jiných věcí taky papír nijak neupravuju, ale na roládu se to vyplatí (já vysypávám i na roládu, do které mouka jde).
scalex Scalex 30.12.2006 20:37  6269
Pegas: Ano, ale ta nejspíš měla v těstě mouku, ne? No hele, dělej si co chceš, když to mermomocí nechceš vysypávat, tak to nevysypávej.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2006 20:37  6268
Papír jsme nikdy nijak neupravovali a vždy jsme z něj všechno dostali. Právě proto ho doma používáme.
pegas Pegas 30.12.2006 20:34 - Oblíbené kluby (11:55) 6267
Co jsem zatim pekl na papiru, tak nebylo potreba, i nejakou roladu jsem na tom uz delal.
scalex Scalex 30.12.2006 20:28  6266
Pegas [6265]: pokud to pak chceš jíst i s tím papírem, tak to není nutné vysypávat. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt