Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.1.2007 14:51  6295
Anka [6294]: Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného. Pórková polévka je skutečně skvělá...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2007 14:50  6294
Já miluju pórkovou polévku, ale to je asi dostatečně profláknuté, ne?
pegas Pegas 6.1.2007 14:47 - Oblíbené kluby (16:52) 6293
Nemate tip na nejakou dobrotu z porku? Nemyslim neco jako maso na porku, ale treba salat, testoviny ap.
pegas Pegas 6.1.2007 14:46 - Oblíbené kluby (16:52) 6292
Burakove maslo me take nezaujalo. Ta chut nebyla tak hrozna, i kdyz je zvlastni, ale ve vetsim mnozstvi, ze bych si to namazal treba na chleba, to mi nechutna.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.1.2007 14:32  6291
Wronski: A jakou chuť měl ta anglická? Sladou, slanou, nebo něco mezi?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 6.1.2007 14:30  6290
MrMar: Může to být napodobenina nad kterou zapláče i Wronski ;)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.1.2007 14:28  6289
Tak třeba to lidem fakt chutná, mě to zklamalo...
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 6.1.2007 14:28  6288
jen
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 6.1.2007 14:27  6287
Wronski [6285]: Já nej, že tvůj příspěvek [6282] je až moc nadšený vzhledem k reakci na chuť v MrMar [6281]:
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2007 14:26  6286
a konkretne v Tescu (ale v Anglii) jsem burakovou pomazanku se snizenym obsahej tuku a ta je jeste lepsi.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 6.1.2007 14:23  6284
Wronski: Tobě chutná sladkoslaná plastelína? ;)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2007 14:23  6283
Mam doma vetsi mnozstvi klokaniho masa, konkretne svickovy.
Zkouseli jste nekdo? Mate vyzkouseny recept?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2007 14:21  6282
Hura, uz tam bezim!!! A rovnou si k tomu koupim toaster.
Na tom jsem byl ziv nekolik mesicu v Anglii :)) A pokud si vzpominam, mezi americkou a anglickou verzi nebyl nejaky velky rozdil (chutnaly mi obe).
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.1.2007 13:33  6281
Včera jsem si ze zvědavosti koupil v Tescu burákovou pomazánku. Natěšen z reakcí v amerických filmech jsem ochutnal a - hrůza. Voní to hezky(asi jako Snickers, nebo Jihlavanka :-)), ale chutná to jak sladkoslaná plastelína. Chutnají takhle i americké verze, nebo je to jen nějaký český nepovedený klon?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.1.2007 14:28  6280
zblunceTu čínu sem už Scalex dával, IMHO je to tohle a nechá se to vychladnout. :-)

na co recept, čína se dá v pohodě zaimprovizovat. 8^) Ona to tedy není čína, je to prostě směs s nudličkama, ale dávám do toho dost nečínské věci. 8^) Ale je to dobré a docela zdravé.

Kuřecí, krůtí nebo libové hovězí nakrájím na nudličky a nechám pár hodin marinovat v nějaké dobře kořeněné marinádě (olivový olej, worcester, karí nebo grilovací koření). Namočím fazole do studené vody, nechám pár hodin máčet a pak je v (téže) vodě (jen osolené) uvařím. Na trošce olivového oleje zpěním cibulku, zapráším paprikou (používám uzenou papriku, dává jídlu lepší chuť), přihodím mraženou zeleninu do číny nebo si tam dám zeleninu podle chuti - na nudličky nakrájené papriky, pokrájená loupaná rajčata, na úzké nudličky nakrájenou kedlubnu, bambusové výhonky, na drobné kostičky nakrájený celer, kešu oříšky nebo buráky, prolisovaný česnek, pokud už je vše orestováno a hrozilo by, že se to začne pálit, tak lehce podleju vodou. Zároveň si na druhé pánvičce na sucho nebo na trošce olivového oleje orestuju nudličky (pokud se máchaly v olejové marinádě a máš pánev s dobrých povrchem, tak už další olej není potřeba). K zelenině přimíchám uvařené fazole a orestované nudličky, zaleju vodou a nechám trochu vydusit. Není třeba dlouho, aby zelenina zůstala křupavá. Občas to dělám tak, že třeba papriky přidávám až v polovině dušení, protože mi nevadí, když zůstanou skoro syrové. Pokud chci omáčku červenější, přimíchám rajčatový protlak (nikoli kečup, ten často obsahuje cukr a škrob). Dochutím pepřem a solí a pak to všechno natláskám do hlavy. 8^)

Variace: vynecháš fazole a vzniklou směs budeš podávat s rýží natural nebo basmati.

Další variace uděláš prostřednictvím koření - tj. do marinády nedáš grilovací koření či kari, ale nějaké voňavé bylinky - bazalka, tymián, rozmarýn, zkrátka klasické provensálské koření. Buď všechno najednou, nebo jednou uděláš bazalkovou variaci, jindy zase tymiánovou...

Taky můžeš zkoušet různé druhý fazolí, ony se taky občas trochu liší chutí...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt