Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 7.2.2007 08:03  6546
Prosím o podrobný recept na dobré francouzské brambory bez jakéhokoliv masa a cibule - přijede bezmasová neteř, která si je objednala a my je doma neděláme :( Díky.
plcarrot 6.2.2007 12:38  6545
kvitko [6544]: ja jsem s nimi dostal i brousitko, ale uprimne, moc netusim jak se s nim pracuje :), ale zatim to nepotrebuji...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.2.2007 08:13  6544
No, nože brousím o sebe. Možná se zděsíte, ale pak krájej líp, tak co:-)
scalex Scalex 6.2.2007 00:48  6543
Lyen [6541]: tvoje máma byla sněhová fréza, plechovko!
scalex Scalex 6.2.2007 00:48  6542
plcarrot [6540]: já nevím, tak asi po dvou letech. Praskly ve střence, hned za tím prvním nýtem, takže se na něm kývaly.
lyen 6.2.2007 00:38  6541
když Scalex s nimi krájí i plechovky :o)
plcarrot 5.2.2007 23:22  6540
Scalex [6539]: ja jsem noze od Tescomy dostal ted jako vanocni darek, takze zatim jen spokojenost (taky je mam jen mesic a pul), takze kdy mam ocekavat to praskani? :)
scalex Scalex 5.2.2007 20:23  6539
Mně se s nožema od Tescomy taky krájelo dobře. Byly těžké tak akorát, příjemně se držely. Akorát se musely trochu častěji brousit a jednoho dne zničehonic praskly (teď jsem si vzpomněl na tu Donutilovu historku o Věře Chytilové a její úvaze o stárnutí mužů a žen 8^))) )
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.2.2007 20:11  6538
A teď jsem koukala, jakej to že mám nůž, s kterým krájím nejraději a úplně všecko a je od Tescomy. Hm, a já myslela, že je to nějaká náhodná levnota bůhví odkud:-) (bylo to tady o těch nožích, že jo? Se mi nechce listovat zpátky)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.2.2007 20:09  6537
ivulaz ovoce dělám salát, taktéž vynikající a jednoduchý. Základ jablka, pomeranče. Pak jakékoliv jiné ovoce a zálivka - voda, cukr, citron. Vitamínová bombička:-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.2.2007 19:42  6536
Jinak, co se týče třeba guláše, tak jeden můj kamarád ho nikdy nezahušťuje, dá víc cibule, míň vody a kližku vaří tak dlouho, až se skoro rozvaří. Husté je to dost, na můj vkus málo omáčky, spíš jen sos. Ale dobré.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.2.2007 19:39  6535
Pohanka je bezlepková, mám teď naštudováno z kuchařek pro dítka :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.2.2007 19:21  6534
LyenPokud jsi nebyla spokojená s výdrží 5 let u Tefalu, tak jsem zvědavá, jak pořídíš s Tescomou... Mně sloužila Tescoma taky 5, ale měsíců, pekáček od nich ještě míň. Pokud nepočítám vyloženě nevyvedenou (a podezřele levnou) tefalí řadu vyrobenou k 50. výročí, tak proti nim nemám jedinou výtku.

kvitko
Rajská polífka byla od nějaké čtenářky z Apetitu. :-) Se sýrem to zkusím!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.2.2007 19:12  6533
ad zahušťováníOno se dá zahustit i lámanými krupkami nebo pohankovou moukou, ale netuším, jak na tom jsou tyhle potraviny s lepkem. Tipuju, že bídně (=že tam, mrcha, je).
ixnexka 5.2.2007 17:05  6532
včera jsem se vyřádila :)) brambory vařené ve šlupce (4 střední až větší), oloupat a přes sítko na kostičky (jak na bramborovej salát). cibulka nakrájená, posolená, 0,25 bílého jogurtu, pepř, suromi tyčinky (v balení jich bylo myslim 20-tzv.krabí tyčinky) nakrájené na kostičky, trocha strouhaného uzeného sýra, pepř, ptže to bylo moc hutný, tak trochu láku od kyselých okurek :)) odstát tak 2 hoďky na chladným místě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt