Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.2.2007 14:28  6570
měla by jet do Somálska, tam by ji naučili.
tyna tyna 7.2.2007 14:28  6569
mankaOna říká, že je bezmasová - to prý znamená, že maso jí, ale samotné a ne v něčem :)) No prostě hlad na ní.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 7.2.2007 14:23  6568
Ona je vegetariánka a jí vepřovou???
tyna tyna 7.2.2007 14:20  6567
Hm, děláte mi chutě...proč já to vlastně doma nevařím?!

A s tím strávníkem - to je tak, když chce být teta "za hodnou" :)Tuhle jsem dělala vepřovou, brknedlík a špenát (to vím že jí), s radostí jsem to nandala, jenže jsem zapomněla že nejí cibuli a já to maso peču s cibulí a česnekem. Tak si vyměnila omaštěné knedle za suché, z masa odšmrdlala ten výpek s cibulí a bylo. Gothaj nejí - jen poličan a to ne od každého výrobce. Já bych jí teda hnala, ale takhle si navykla od malička a ségra to už vzdala (páč si to tak naučila!)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.2.2007 14:15  6566
ono taky bez slaniny, či salámu ty brambory ztrácejí na chuti. Skoro bych do spod dala plátky slaniny a slečě bych je pak nenápadně odebrala. Tedy pokud to má jíst celá rodina.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.2.2007 14:12  6564
Nakonec se stejne zjisti, ze do tech v restauraci davaji salam :)
nenufer 7.2.2007 14:09  6563
no my do francuzskych brambor davame uvarene vajicka na kolecka + salam ( ale ked ten neje :-))) a na zalievku kyslu smotanu rozmiesanu s vajickom aby to trosku drzalo po hromade (pripadne trochu nariedenu mliekom). Syr navrch nedavam lebo mi zvycajne zhori skor ako sa to cele upecie, jedine az na zaver vypnem ruru, dam syr a este to do nej na nejaku minutu vlozim
uva 7.2.2007 14:08  6562
s octem a cibulí...
scalex Scalex 7.2.2007 14:05  6561
tyna [6554]: hned mezi dveřma jí nařež a pak do ní natlač gothaj. 8^)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.2.2007 14:02  6560
přijede na návštěvu a ještě si vybírá ;o))) (já teda taky nejím cibuli, ale takový tiátr nedělám)
uva 7.2.2007 14:01  6559
takovýho strávníka bych nakopal ro ř..i
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.2.2007 13:54  6558
zapečený brambory - uvařila bych brambory, nechala vystydnout, nakrájela na kolečka (nebo kostky), částí brambor vyložila zapejkací mísu, osolila, opepřila. Na to vrhnout různou zeleninu jako hrášek, mrkev, brokolici, papriku, česnek, nakládanou kapii (do zapečených brambor ji dávám a má to pak takovej dobrej šmak) .. co se ještě dá použít a děti to jedí .. zeleninu osmahnout, okořenit třeba nějakou bylinnou směsí nebo co tě napadne že by se hodilo k zelenině, zasypat sejrem (kostičky nebo strouhanej to je fuk stejně se rozteče), trochu promíchat v té zelenině, dát další vrstvu brambor, osolit, opepřit, zasypat ještě sejrem a nějakýma bylinkama a dát péct. Po chvíli pečení zalít vejcema rozkvedlanýma v mlíce/smetaně. Ze zeleniny jsou ještě dobrý rajčata, taky bych je tam švihla:-)))
Normálně to takhle dělám s kuřecíma kouskama nebo mletým masem (a cibulí), tolik zeleniny nedávám, ale taky by to šlo, ne? Plus koření dle chuti, třeba do smahnoucí se zeleniny bych přidala např. sypanou papriku:-)
tyna tyna 7.2.2007 13:53  6557
Ha - hrášek! Ten jí! Dík.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.2.2007 13:39  6556
taky jsme přidávali muškátový oříšek.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.2.2007 13:38  6555
já ještě dávám hrášek. Máma dělávala syrové brambory na kolečka, osolit, trochu podlít mlékem, opéct v troubě, nebo v remosce. Pak přidat hrášek, rozkvedlané vajíčko a nakonec posypat sýrem a dát dopéct. Dá se i dolít trochu té smetany.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt