Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 13.2.2007 21:53  6620
utopenciDelala sem tyhle a byly naprosto neodolatelny...
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMNMJRHQR3&id_kategorie=JNLMJMN5
alchymista 13.2.2007 21:47  6619
jo, taky je dobrý ty buřty nezapomenout oloupat a nakrojit, ale to asi každej ví :)
pegas Pegas 13.2.2007 21:45  6618
My jsme delali kdysi jakesi utopence, ale nebylo to v octovem nalevu, ale takove cervene omacce (zrejme diky kecupu) s feferonkama, takze to bylo trosku ostrejsi. Ale bohuzel nevim, co to bylo.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.2.2007 21:43  6617
My je máme v ledničce. IMHO zas až tak dobře ocet nekonzervuje, aby to vydrželo volně.
alchymista 13.2.2007 21:41  6616
a nemělo by se to udržovat v chladu? Zkoušel jsem to jednou a během pár dní se ten nálev zakalil...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.2.2007 21:38  6615
Utopence dneska dělal Rumcajs a do nálevu prý ještě vrazil trochu hořčice... Jsem zvědavá, jaké to bude. (To, že nám v utopencích plavou kromě standardních příměsí navíc i feferonky, česnek nebo olivy už tak nějak považuju za normální.)
Myslím, že tam přidává ještě i trochu cukru.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.2.2007 21:29  6614
UtopenciSpíš než nálev jsou potřeba obravdu dobré buřty, což dnes bývá celkem problém. Jinak je to uvařená voda s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a octem - dle chuti, čím kyselejší, tím dýl vydrží. Dají se přidat feferonky nebo česnek /celé stroužky/. A pochopitelně cibule a hodně. Problém trvanlivosti neznám, vždycky jsme se děsně rychle sežrali :-).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.2.2007 21:25  6613
plesnivý parmezánSe tvoří v igelitu, a někdy to netrvá ani mc dlouho. Já ho okrajuji a jím.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.2.2007 16:27  6612
IMHO to bylo spíš v nevhodným prostředím než stářím... Když má plíseň hlad, skočí i po parmazánu.
shelle Shelle - Good Service 13.2.2007 15:11  6611
parmezanNasla jsem ted v ne moji lednici plesnivy parmezan. Jak dlouho tu tak mohl byt, ze fakt zplesnivel?
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.2.2007 12:47  6610
Prosím, potřebovala bych nějaký zaručený recept na utopenecký nálev.
Také by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží.
misulina misulina 13.2.2007 09:02  6609
švej čin žouTak kdo by měl zájem, tady je recept:-)

1/2 kg libového masa (kuřecí, vepřové), po 1 lžičce soli, pepře, magi, glutasolu, 1 lžíce kari, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 1 cibule nakrájená na kolečka. Smíchat a nechat minimálně 24 hodin odležet.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.2.2007 22:28  6608
šmarjáBezlepkově se dá zahušťovat i bramborovým škrobem, tady se zahušťovalo bez škrobu. Agar, pektin, želatina a podobně nejsou v teplém stavu husté, čili nezahušťují.
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 10.2.2007 16:33  6607
Napadlo mě, jestli by se nedaly bezlepkově zahušťovat omáčky a guláše agarem nebo želatinou. Ale nezkoušel jsem, držím se raději tradic.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.2.2007 13:25  6606
Inspirována debatou ze začátku týýden jsem právě strčila do trouby faranzouzské brambory - s pórkem, 3 druhy sýa a (ó hrůzo :-)) dvěma druhy salámu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt