Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.2.2007 23:52  6639
TrvanlivostTakže: pokud něco kvasí v octě => nálev byl málo kyselý. Kyselina konzervuje, proto taky můžou existovat močáky nebo kysané zelí. Tam ta kyselina vzniká mléčným kvašením, které končí v momentě kdy je kyseliny tolik, že kvasinky zabije. Tam kde je mléčné kvašení nežádoucí, okyselíme nálev sami /utopenci/. Okurky v Deku nekvasí, protože Deko obsahuje konzervant - kyselinu benzoovou. Takže pokud dáte dostatečně octa, nebude to kvasit. /recepty na nálev litr vody+5lžic octa prostě nebudou fungovat./
kokos kokos 13.2.2007 23:38  6638
Alchymista [6637]: No není to můj návod, já to někde odkoukal, ten člověk prý s tím vyhrál nějakou soutěž.
alchymista 13.2.2007 23:36  6637
kokosasi to ještě jednou zkusím dle tvýho návodu. Doufám, že nemáme v kuchyni nějakou speciální mikroflóru :))
kokos kokos 13.2.2007 23:33  6636
Jinak bych si tipnul, že ke kvašení budou rozhodně více náchylné ty okurky než uzenina. I když dnes už je to spíš mouka než maso, ale minimálně už jsou tepelně upravené. Ale je to jen laický názor a nemusí se zakládat na pravdě.
shelle Shelle - Good Service 13.2.2007 23:33  6635
tilkaAle tak treba na Kypru strili takove miniptacky a pak je nalozi na zpusob utopencu, visi to na slunci a pak se to ji. Takze s tim "blba" bych byla opatrna.

Ja bych to teda jako nejedla, ale znam takove, co to prezili.
kokos kokos 13.2.2007 23:26  6634
Převařuje se jenom nálev a ještě horkým zalívám naskládané párky s tou cibulí a zelím. Jednou jsem tam zapomněl poslední kousek a i po dvou měsících vypadal naprosto v pohodě (neměl jsem ale odvahu to vyzkoušet - jen jsem zkusil to zelí a bylo prvotřídní). Rozhodně nic nekvasí. A je to jen v komoře.
To mi připomíná, že je to již skoro dva týdny. Takže zítra se bude zkoušet. A v sobotu již nic nebude.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.2.2007 23:20  6633
ShelleNo já vím. Špatný předpoklad. Jsem blbá.
alchymista 13.2.2007 23:14  6632
Zase převařovat cibuli nebo česnek mi připadá zbytečný, mají v sobě nějaký ty fytoncidy, co by měly kvasinky hubit, u zelí už je to asi něco jinýho.
Tak každopádně nevím, kde se stala chyba :)
shelle Shelle - Good Service 13.2.2007 23:13  6631
ale okurka a maso
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.2.2007 23:12  6630
V lednici je mi to jasné. Já si ale bláhově myslela, že když je to octový nálev, budou ty špekáčky dostatečně konzervované. Třeba okurky se také dávají do Deka a už se nemusí sterilovat.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.2.2007 23:07  6629
My nepřevařujeme nic, jen to smícháme, nalijeme a pak postupně ujídáme. Po vánocích jsme to měli v lednici asi 14 dnů a nic nekvasilo.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.2.2007 23:03  6628
phannyPo prvotním úspěchu jsem je dělala kamarádům do takové soukromé hospůdky, kde se sedívá jen v pátek, takže proto.
Ale stejně. Když uděláš třeba tří nebo pětilitrovou flašku, přece se nepředpokládá, že se sežere za týden, ne?
Alchymista- já převařila nálev a cibuli, česnek, feferonky dávala až potom.
alchymista 13.2.2007 22:59  6627
a převařujete to i s cibulí, česnekem, event. zelím, aby tam nevznikalo to kvašení, nebo jen octovou vodu s kořením a ten zbytek potom?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.2.2007 22:48  6626
...když po třech týdnech nebyly dobré...

:-))) to musely být nedobré už od začátku, ještě jsem nezažil, že by mi takhle dlouho vydržely, byly sežrány dřív.
kokos kokos 13.2.2007 22:22  6625
tilka [6624]: Jistě, syrové. A už jsem to naučil celou rodinu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt