Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.2.2007 18:43  6648
Tuňákový salát jak ho já rádPlechovka tuňáka, dvě menší nebo jedno velké rajče, jedna menší cibule, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce pálivého kečupu Heinz /lze nahradit pouze nepálivím Heinzem, nelze nahradit českým kečupem, chuť je pak úplně jinde/, čertvě mletý pepř, lžíce whisky. Nakrájet na drobno, smíchat, dochutit pepřem solí. Pokud je dobré zralé avokádo, hodí se k tomu výtečně. Přikusovat tousty /suché topinky/.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.2.2007 18:09  6647
Pegas: Jám mám s tuňákem osvědčený salát = plechovka tuňáka, plechovka kukuřice a plechovka žampionů. Smíchat a sníst s pečivem. Lehké a móóc dobré...
(Ale chci zkusit něco novýho)
pegas Pegas 16.2.2007 18:04  6646
muflonek: Neco mi rika, ze jsem to delal, ale nebyl to zadny zazrak, takze recept uz asi nemam.

MrMar: Ja mam v planu priste to zkusit s orestovanou zeleninou, originalni, co? :-)) Nekde jsem cetl, ze se ten tunak (v oleji)hodi do kastrolku a rozpusti se s tim taveny syr, mozna jeste nejaka prisada, ale nezda se mi to jako nejaka pochoutka.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 16.2.2007 17:35  6645
Nemáte někdo prosím osvědčený recept na obrácený koláč?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.2.2007 17:28  6644
já jsem takovej chudinka podvyživenej, tak si občas udělám míchaný vajíčka a když jsou skoro hotový, tak do nich vykydnu plechovku tuňáka (v oleji - olej vyleju pryč). dodělám a pak na to prdnu trochu kečupu. dám si k tomu tmavej chleba s máslem a kafe a jsem spokojen, že mám dost bílkovin :)
Vypadá to jako něco nechutnýho, ale dá se to jíst. Ze samotnýho tuňáka bych se nejspíš poblil.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.2.2007 17:11  6643
Neměl byste někdo radu, co udělat z konzervy lepšího tuňáka (rio mare)? Umíchání s máslem nebo vyklopení na těstoviny je už trochu obehrané, tak bych rád zkusil něco jiného... Díky
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.2.2007 08:55  6642
Někde jsem četla o poměru voda ocet 1:1, ale doma to děláme taky spíš jak se namane, nic přesného. Ale octem se nešetří.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.2.2007 00:02  6641
Já to dělám podle chuti :-), přiměřeně. Ale každopádně jsem to nikdy dýl jak 14 dní neskladoval, neb se to dřív sežralo.
alchymista 13.2.2007 23:59  6640
phannyno a jakej bys teda doporučil poměr voda:ocet, aby to vydrželo aspoň ty 2 týdny v pokojový teplotě? Kuchyňskej ocet je tuším taky jen 8% roztok.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.2.2007 23:52  6639
TrvanlivostTakže: pokud něco kvasí v octě => nálev byl málo kyselý. Kyselina konzervuje, proto taky můžou existovat močáky nebo kysané zelí. Tam ta kyselina vzniká mléčným kvašením, které končí v momentě kdy je kyseliny tolik, že kvasinky zabije. Tam kde je mléčné kvašení nežádoucí, okyselíme nálev sami /utopenci/. Okurky v Deku nekvasí, protože Deko obsahuje konzervant - kyselinu benzoovou. Takže pokud dáte dostatečně octa, nebude to kvasit. /recepty na nálev litr vody+5lžic octa prostě nebudou fungovat./
kokos kokos 13.2.2007 23:38  6638
Alchymista [6637]: No není to můj návod, já to někde odkoukal, ten člověk prý s tím vyhrál nějakou soutěž.
alchymista 13.2.2007 23:36  6637
kokosasi to ještě jednou zkusím dle tvýho návodu. Doufám, že nemáme v kuchyni nějakou speciální mikroflóru :))
kokos kokos 13.2.2007 23:33  6636
Jinak bych si tipnul, že ke kvašení budou rozhodně více náchylné ty okurky než uzenina. I když dnes už je to spíš mouka než maso, ale minimálně už jsou tepelně upravené. Ale je to jen laický názor a nemusí se zakládat na pravdě.
shelle Shelle - Good Service 13.2.2007 23:33  6635
tilkaAle tak treba na Kypru strili takove miniptacky a pak je nalozi na zpusob utopencu, visi to na slunci a pak se to ji. Takze s tim "blba" bych byla opatrna.

Ja bych to teda jako nejedla, ale znam takove, co to prezili.
kokos kokos 13.2.2007 23:26  6634
Převařuje se jenom nálev a ještě horkým zalívám naskládané párky s tou cibulí a zelím. Jednou jsem tam zapomněl poslední kousek a i po dvou měsících vypadal naprosto v pohodě (neměl jsem ale odvahu to vyzkoušet - jen jsem zkusil to zelí a bylo prvotřídní). Rozhodně nic nekvasí. A je to jen v komoře.
To mi připomíná, že je to již skoro dva týdny. Takže zítra se bude zkoušet. A v sobotu již nic nebude.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt