Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.2.2007 22:40  6662
JelenaAvokádo je vynikající rozmačkané, přidat trochu rozetřeného česneku se solí a tak lžičku bílého jogurtu na lepší zamíchání. Pokud máš pár krevet - přidat k tomu. Mana nebeská.
Někde jsem viděla dokonce i recept na polívku z avokáda - ale k tomu jsem důvěru nezískala.
shelle Shelle - Good Service 17.2.2007 14:47  6661
phannyJa myslim, ze ISabel maji i male, pokud si to nepletu s necim jinym. Vim, ze vedle rio mare byva v obchode neco o chloupek drazsiho.

A ja se take pocitam mezi ty, co nemusi rio mare. Prijde mi, ze od toho obyc s elisi jen pridanymi barvivy. Presne jak rikas, rozblemcane.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.2.2007 10:08  6660
Do těstovin tuňáka i s olejem.
pegas Pegas 17.2.2007 09:43  6659
Mne osobne pripada avokado chutove dot odporne.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 17.2.2007 02:00  6658
Řekl bych, že avokádo bude jak dělaný do salátů.... Dovedu si ho představit třeba i s jabkama, kiwi a pomerančema, takovýhle míchanice děláme běžně....
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.2.2007 22:09  6657
ten salát z tuňáka vypadá zajímavě... ale když už tam vidím to avokádo, tak mne napadlo - neznáte někdo nějaké dobré recepty na jeho využití. Já ho mám celkem ráda i samotné, ale docela mám chuť jej vyzkoušet i nějak zpracované.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.2.2007 21:23  6656
Tuňáksuper je Isabel, ale nevím, jestli se prodává v menších plechovkách než půlkilovejch (mají v Makru). Já kupuju tuňáka v Německu v Aldi. Plechovka stojí něco kolem 13 korun a kvalita je supr.
kokos kokos 16.2.2007 21:13  6655
Pegas [6653]: Kupuj ocet z Aromky. Poslední mohykán v klasické lahvi (taková menší reklama :-))
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.2.2007 21:09  6654
Pegas: Tuňáka s těstovinami dělám taky jednoduše. Zamíchám s těstovinami, kápnu do toho olivový olej a nasypu nakrájené černé olivy. Když nejsem línej, tak předtím na tom oleji zesklovatím cibulku a vmíchám ji taky. Nakonec posypu strouhaným sýrem...
pegas Pegas 16.2.2007 21:04  6653
phanny: A muzes doporucit neco jineho? Do tech plechovek clovek bohuzel nevidi a obsah je potom hodne vzdaleny obrazku na obalu (jako ostatne u naproste vetsiny potravinovych vyrobku).

MrMar: Ja se do tunaka pustil nedavno, takze by me zajimalo i neco s tema testovinama. Teda neco specialniho, pred par dny jsem si dal jenom testoviny smichane s plechovkou tunaka a nejakym korenim, a protoze ty testoviny se mi zdaly dost suche a olej z tunaka jsem predem vylil, tak jsem chtel trosku prilit, ale pozde jsem zjistil, ze mam v ruce ocet a ne olej. Bohuzel to ted delaji ve stejnych lahvich... nastesti to bylo jenom trosku, tak se to docela ztratilo.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.2.2007 18:53  6652
phanny: přiznám se, že nemám rio mare, ale nemohu si vzpomenout, co mám doma, tak jsem to napsal jen jako přirovnání. A je fakt, že když jsem měl rio mare naposledy, chutnal spíš jako sardinky :-(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.2.2007 18:52  6651
Ale rio mare je jeden z nejhorších tuňáků na trhu... Je to předražená a přesolená drť.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.2.2007 18:51  6650
Hlavně nenahrazovat Heinz nečím jiným.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.2.2007 18:45  6649
phanny: Díky, to vypadá chutně. Ta whisky je netradiční...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.2.2007 18:43  6648
Tuňákový salát jak ho já rádPlechovka tuňáka, dvě menší nebo jedno velké rajče, jedna menší cibule, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce pálivého kečupu Heinz /lze nahradit pouze nepálivím Heinzem, nelze nahradit českým kečupem, chuť je pak úplně jinde/, čertvě mletý pepř, lžíce whisky. Nakrájet na drobno, smíchat, dochutit pepřem solí. Pokud je dobré zralé avokádo, hodí se k tomu výtečně. Přikusovat tousty /suché topinky/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt