Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 21:06  6676
maaBlbost. Mléko v krabici je téměř sterilní a tím pádem neobsahuje bakterie, které kysané mléko vytváří, bakterie mléčného kvašení. Pokud je tam dodáš, třeba kousek chlebové kůrky (i když tohle fungovalo dřív, když se ještě chleba dělal z žitných kvasů), nebo trochu kyselého mléka, tak ti zkyše jako bežné mléko. Bez nejmonšího problému doma z krabicové tatry vyrábím jogurty a kefíry.
maa 20.2.2007 20:58  6675
kvitkoČili jasnej důkaz, že to mlíko ve skutečnosti není :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2007 20:05  6674
muflonekcha, já měla jednou otevřenej krabicák v lednici snad měsíc možná i dýl a nezkejslo, vonělo normálně jen ochutnat jsem se bála:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 20:01  6673
Bonito ňam, ňam...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 19:57  6672
vinylBonito je dobrota, ale zavařovanej. Baskitská specialitka, kam se hrabe tuňák z konzervy.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 19:28  6671
Foxka [6670]:
krabicové.o) ale těch 14 dní mě fakt překvapilo...


foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 19:22  6670
Novidíš. Ono jeslti bylo krabicový, tak by z něj tvaroh stejně nešel, protože to sice vydrží poměrně dlouho i otevřený, ovšem pak nezkysne, ale zhořkne, a dá se jedině vylít.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 19:19  6669
Foxka [6668]:
NO nakonec jsem zjistila, že ač je v ledničce už 14 dní a otevřené, tak zkyslé není.o))) takže jsem udělala těstoviny s květákem, brokolicí a sýrovou omáčkou.o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 19:08  6668
Udělat z něj tvaroh.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 18:32  6667
Nemáte někdo recept jak zužitkovat kyselé mléko - kromě obligátních palačinek? .o)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.2.2007 09:46  6666
Tak popravdě minituňák nic moc, ač udělán málo, maso tužší a suché. Asi vědí, proč je tak levný. Normálnímu steaku s tuňaka se to zdaleka nevyrovnalo.
shelle Shelle - Good Service 19.2.2007 14:38  6665
vinyl [6664]: Poreferuj pal pls skrz toho minitunaka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.2.2007 11:32  6664
Ad tuňák: V konzervě moc nemusím, ale včera jsme v makru koupili čerstvého "tuňáka bonito"´. Nikdy předtím jsem ho neviděl ani netušil, že něco takovýho prodávaj. Je to prostě malej tuňák, asi 05 kg, ale nestojí 800kč jako normální, ale jen 190. Už se dnes těším na večeři.

ad avokádo: nejůžasnější je s čerstvými krevetami, velmi dobré těž jako guacamole .

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.2.2007 22:45  6663
Na těstoviny mám moc ráda tuňákový salát Rio mare s kukuřicí a olivami. Přidávám k tomu trochu nakrájené syrové jarní cibulky a ještě trochu oliv navíc (v té plechovce jich zase tolik není ;o)) a zatím si nikdo nestěžoval. Je to rychlovka a nám takto chutná. Servíruju na listy hlávkového salátu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.2.2007 22:40  6662
JelenaAvokádo je vynikající rozmačkané, přidat trochu rozetřeného česneku se solí a tak lžičku bílého jogurtu na lepší zamíchání. Pokud máš pár krevet - přidat k tomu. Mana nebeská.
Někde jsem viděla dokonce i recept na polívku z avokáda - ale k tomu jsem důvěru nezískala.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt