Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 27.2.2007 13:15  6741
Neviem, preco sa vam to zda divne. V CZ mate vacsinou lacnejsie potraviny, v SK byvaju drahsie. Bezny chlieb sa robi z hladkej muky, dostat ju kupit bezne v obchode. Staci, ked si clovek zozenie z hypermarketu, alebo velkoobchodu /napr. Metro/ cca 10-30kg balenia muky /balene po 1 kg/. Ked si zratam, ze 10-12Sk stoji v beznom obchode muka, kvasnice tak 2-3 Sk, elektrika +3Sk, + voda,, rasca, tak je to stale menej, ako 30Sk za obycajny 900g chlieb....
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 11:53  6740
když myslíš.
nenufer 27.2.2007 11:45  6739
SuchosChlieb sa pecie z muky ktora ti na pecenie chleba vyhovuje :-)))
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 11:29  6738
NenuferNechci ti brát iluze, ale chleba se nepeče z normální hladké mouky dvojnulky :-)
nenufer 27.2.2007 11:22  6737
No viem ze ceny na Slovensku su vyssie ako v Cechach a muka sa da napr. v Makre kupit aj po 3 Kc ale nemyslim si ze domaci chlieb je o setreni.
Lenze ako poznam Keosana z debaty inej tak si aj tak poradit nenecha :-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.2.2007 08:07  6736
Vím, že je to na Slovensku dražší, ale i tak.

Červi? Ble.
ixnexka 27.2.2007 01:07  6735
kvitko: ceny na Slovensku jsou trochu jinde, než u nás, takže se nedivím, že pro nás "nedrahé" věci, někdo může chtít nahrazovat.
Jinak mouční červi: obalit ve vajíčku a strouhance a šupnout na pánev. Červík v trojobalu (mouka už je uvnitř). Nevím, kdy zabít, ale nejpozději na pánvi by se to mělo povést, příp. podusit se zeleninkou. (PS: klidně bych to vyzkoušela, ale od někoho, kdo to nepřipravuje poprvé :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 20:08  6734
A on normální člověk sežene někde lacino větší množství mouky? Třeba balení po deseti kilech? Mě ta mouka nepřijde drahá normálně, tak nevím:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 26.2.2007 19:57  6733
Aspoň bude mít v chlebu víc bílkovin ;o)
scalex Scalex 26.2.2007 16:52  6732
Když té mouky bude fakt hodně, bude mít keosan své vlastní červy velké jako z Duny!

A když už jsme v receptovém klubu - nedají se ti mouční červi nějak zpracovat?
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 26.2.2007 16:41  6731
Jenže mouční červi jsou mrchy.. aby to pak nevyšlo spíš dráž.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 16:24  6730
Scalex: No já nevím...třeba když té mouky nakoupí pár tuny, k tomu několik set kilo kvásku.....ono se mu to nakonec vyplatí...
scalex Scalex 26.2.2007 16:21  6729
suchos [6728]: ono totiž když se kápne trocha minerálního oleje na osu toho míchacího nože...
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 16:14  6728
jako nic proti nikomu, ale keosan prostě LOL :-))
keosan 26.2.2007 16:12  6727
Evelyn vzdy sa mi podarilo, co som robil, najst nejaku alternativu, ako urobit dobre a lacno. Tak dufam, ze to pojde i teraz. Kupim vo vacsom muku, ingrediencie, dobre uskladnim a hadam sa dostanem na dobru cenu. Minimalne rovnaku ako z obchodu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt